fbpx ✅Hjemmelavet 🍋lemon curd | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet lemon curd

Hjemmelavet lemon curd
Sidst ændret:
Torsdag den 28. november, 2019 - 13:35
Beskrivelse

Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.

Vi har brugt denne røremaskine med varmefunktion til at lave vores lemon curd med. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
4 Citroner (Saft og reven skal)
300 g Sukker
4 Æg
125 g Smør
Vejledning

Lemon curdRiv skallen af 4 usprøjtede citroner og pres citronerne for saft.

Kom citronsaft, citronskal, sukker og smør op i røremaskinen og indstil den til "Reverse". Vælge omdrejninger: "1", temperatur: "50 grader" og indstil tiden til "7 minutter".

Pisk æggene sammen i en skål ved siden af.

Når de 7 minutter er gået, tilsættes de sammenpiskede æg til citronmassen. 

Indstil nu temperaturen til 80 grader i 15 minutter. 

Når lemon curden er færdig sigtes massen igennem en finmasket sig, inden den kommes på glas med låg (husk at skolde dit glas inden brug).

Det kan ske at noget af æggehviden, er begyndt at blive tilberedt. Dette skal bare sigtes ud og smides ud.

Lemon curd

Lemon curden kan holde sig uåbnet i ca. 4 uger, her i huset holde det dog max i en lille uges tid.

Læs også
Alt du skal vide om citroner
Artikel
Redaktion
Lemoncurd
Opskrift
Anette
Scones med lemoncurd
Opskrift
Per Asmussen
Lemoncurd
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier