Hjemmelavet karry

Hjemmelavet karry
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 20:16
Beskrivelse

Karry er en fantastisk opfindelse, som er blandet af alle de lækre krydderier, briterne tog med hjem fra Indien under kolonitiden👨‍🍳🤤 der findes et hav af varianter. Jeg har lavet min egen opskrift, som jeg har testet med eleverne i madkundskabslokalet. Den er perfekt til boller i karry. 

Karry er et blandingskrydderi, der typisk består af 10-20 forskellige krydderier. Ordet kommer muligvis fra det Tamilske ord KARI, som bl.a. kan betyde ’krydret sauce’, men i Danmark tænker vi mest på det tørre, gule krydderi – som faktisk er opfundet i England under kolonitiden, hvor englænderne kontrolerede det meste af Indien og dermed handlen med de meget eftertragtede krydderier. På engelsk hedder det CURRY og bruges om pulveret og de krydrede indiske gryderetter. F.eks. Chicken Tikka Masala, som i dag regnes for en af Englands NATIONALRETTER
Den gule karry, som er den mest brugte i Danmark, får sin farve fra gurkemeje og den karakteristiske duft kommer fra bukkehornsfrø, men en karry er langt mere og kompleks i sin smag. Jeg har eksperimenteret en del med blandingen, og du kan jo selv fortsætte. En ting er sikkert, det er langt mere spændende og personligt end en færdig karryblanding.    
 

Sværhedsgrad
Ingredienser
8 Peberkorn (Sorte)
1 Kardemommekapsel (Frøene derfra)
1 Kanelstang (2-3 cm lang)
2 Muskatblomme (Kan også være 3 stk.)
1 tsk Gurkemeje
1⁄2 tsk Stødt ingefær
Vejledning

Åbn kardemommekapslerne, pil frøene ud og smid kapslerne væk.

Rist de hele, tørrede krydderier på en tør pande ved lav varme til de begynder at dufte, knus dem i en morter eller mal dem i en krydderi-/kaffekværn og bland dem med de andre krydderier.

Noter

NB: Alle tsk. er med top 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier

Kommentarer

Ja det skulle gerne passe med 2-3 stykker muskatblomme. Du må endelig ikke forveksle det med muskatnødden. Blommen er den tynde røde hinde, der sidder rundt nødden.

Du kan godt knuse dem let, inden du smider dem på panden, så bliver de nok varmet mere jævnt!

Jeg glæder mig til at høre, hvordan det går med at lave min karry og hvad du synes om den. Skriv endelig her i tråden igen eller tag mig eller gastrofun, hvis du laver et opslag på fb eller ig 🙂

tir, 05/05/2020 - 14:00 Permalink