fbpx ✅Boller i karry | opskrifter | GastroFun.dk

Boller i karry

Boller i karry
Beskrivelse

Min udgave af den dejlige og klassiske danske ret: "Boller i Karry". 

Retten er fyldt med god velsmag og den bliver bestemt ikke ringere af at karryen der bruges i den her opskrift er fra min egen opskrift på hjemmelavet karry.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 g Salt (Fint)
1 Løg (Finthakket)
1⁄2 dl Mælk
1 Æg
1 spsk Hvedemel (Kan erstattes af havregryn)
2 Løg
50 g Smør
  Karry (Hjemmelavet)
30 g Hvedemel
2 dl Mælk
1⁄2 dl Vand
3 dl Ris
6 dl Vand
  Salt
Vejledning

1.    Lav dit eget karrypulver.

2.    Find alle ingredienser frem og mål dem af.

3.    Rør salt og hakket svin sammen i en skål.

4.    Stil skålen i køleskabet 15 min.

5.    Hak løg og æbler groft.

6.    Steg dem i en gryde med lidt olie til løgene er gyldne.

7.    Tilsæt karrypulver, rør rundt og lad det stege 1-2 min. 

8.    Tilsæt smør og lad det smelte.

9.    Tilsæt mel og rør rundt.

10.    Tilsæt mælk, rør rundt og vent til det bobler.

11.     Tilsæt vand og bouillon og rør rundt.

12.    Lad det simre i 10 min.

13.    Tag kødet ud af køleskabet og tilsæt resten af ingredienserne.

14.    Rør det godt sammen til en ensformig fars.

15.    Lad farsen hvile i køleskabet 15-30 min.

16.    Form farsen til boller på størrelse med bordtennisbolde og læg dem i sovsen.

17.    Kog dem under låg i ca. 8 min.

18.    Servér med ris og chutney. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet karry
Opskrift
Thomas
Boller i Karry
Opskrift
Per Asmussen
Boller i karry med spicy rice
Opskrift
rasmusbredahl