fbpx Hjemmelavet for√•rsruller ūüėč | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet forårsruller

Hjemmelavet forårsruller
Beskrivelse

Dejlige og l√¶kre for√•rsruller er oftest noget man f√•r p√• en asiatisk restaurant og et alternativ er dem fra fryseren i supermarkedet. Det er faktisk ikke s√• sv√¶rt at lave dem selv. Vi er ikke verdensmestre hjemme hos os til at t√¶nke i det asiastiske k√łkken, men det er fantastisk til at bruge rester til. F.eks. s√• er julens rester (f.eks. andesteg eller fl√¶skesteg) perfekt til at krydre med asiatiske saucer.

Vi laver typisk ogs√• en stor portion af andeconfit i sous vide, som vi fryser ned. Den her opskrift er med 2 konfiterede andel√•r fra denne confit de canard opskrift. De er ret salte, s√• vi anbefaler at du bruger minimum x2 (eller x3) p√• soyam√¶ngden her i opskriften hvis du bruger andet k√łd til retten.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
2 Confiteret andel√•r (Cirka 250-300 gram. Erstat det evt, af rester fra stege/st√łrre udsk√¶ringer fra gris, and eller lam)
2 spsk Hoisinsauce
1 tsk Soya
1 spsk Sesamfr√ł
1 tsk Sesamolie
1⁄2 Limesaft (Saften fra 1/2 lime)
  For√•rsrulledej (Spring Roll paste. K√łbt p√• frost i en lokal asiatisk supermarked)
1 Æg (Pisket sammen. Bruges til at "lime" forårsrullen med)
Vejledning

K√łd

Da k√łdet var tilberedt, blev det bare trevlet og lagt i en sk√•l.

Herefter blev halvdelen af limesaften (1/4 lime), soya, hoisinsauce, √łstersauce, sesamolie, sesamfr√ł og s√łd chilisauce tilsat. Smag til, jeg brugte noget mere s√łd chilisauce og hoisinsauce end jeg havde regnet med.¬†

Hjemmelavet forårsruller

 

Glasnudler

Kog dem efter pakkens anvisninger. Vores skulle koge i 2 minutter.

Skyl dem i kold vand bagefter, så de ikke klistrer sammen.

 

Gr√łnsager

Det er lidt en smagssag, hvor meget spr√łdhed og hvor tynde/sm√• stykker man √łnsker sit gr√łnt i. Vi udsk√¶rer typisk guler√łdder med vores y-skr√¶ller, s√• de bliver fine og tynde.

R√łdk√•len og for√•rsl√łg hakkes groft og det hele samles i en sk√•l.

Hæld resten af limesaften udover og lad det trække 5 minutter.

 

Forårsruller

Læg en forårrulleplade på bordet med en spids imod dig selv.

Placer lidt glasnudler, k√łd og gr√łnsager i midten og fold spidsen (der vender imod dig selv) ind i midten og stram den s√• godt som du kan.

Fold sidestykkerne ind, så de krydser over hinanden og rul den stramt væk fra dig.

F√łr du ruller det sidste stykke sammen, pensle lige spidserne/kanterne i √¶g og rul stramt til.

Forts√¶t og g√łr det samme med de resterende ruller.

Hjemmelavet forårsruller

Hjemmelavet forårsruller

Frituresteg dem i 5 minutter ved 180 grader.

Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og de er klar til servering.

Spis dem f.eks. med soyasauce og s√łd chilisauce.

Hjemmelavet forårsruller

Noter

Du kan som et alternativ tilberede dem i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier