fbpx ūü•¨Grillet spidsk√•l med citron og salt | opskrifter | GastroFun.dk

Grillet spidskål med citron og salt

Grillet spidskål med citron og salt
Beskrivelse

Grillet spidsk√•l med¬†citron og salt er et formidabelt tilbeh√łr p√• grillbordet, og den er b√•de god til den grillede b√łf, fisk eller fjerkr√¶.

N√•r spidsk√•len har v√¶ret en tur p√• grillen og bliver en anelse branket, opst√•r en helt fantastisk n√łddeagtig smag i k√•lens yderste blade, der giver den ellers meget delikate og √¶rteagtige smag en helt ny dimension og dybde. Wow!

At spidsk√•len netop er s√• mild i sin smag, g√łr at det salte sm√łr og den syrlige citron yderligere l√łfter den grillede spidsk√•l til helt nye h√łjder.

Spidsk√•l kan uden problemer finde vej til frokost- eller middagsbordet, enten fintsnittet i en frisk, r√• salat, i k√•lwraps som et alternativ til de almindelige tortillapandekager. Du kan faktisk ogs√• lave en l√¶kker¬†coleslaw med b√•de spidsk√•l og selleri. Har du desuden nogensinde pr√łvet at saltbage spidsk√•l? Du kan eksempelvis servere den saltbagte spidsk√•l med broccolicrudit√©, spinatpur√© og hvidvinssauce.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
3 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
13 minutter
Ingredienser
1 Citron (√łkologisk)
  Olie (til pensling)
  Salt
Vejledning
  1. Start med eventuelt at fjerne de yderste blade fra spidsk√•len. Er spidsk√•len √łkologisk, kan du med fordel gemme yderbladene og eksempelvis snitte dem meget fint og bruge dem¬†i en coleslaw - de m√łrkegr√łnne blade giver en meget smuk kul√łr til en coleslaw, der ellers ofte er noget "flad" i sit udseende ;-)
  2. Skær herefter spidskålen i kvarte og skyl efter.
  3. Pensl indersiden af de kvarte spidskål med lidt olie.
  4. Kom spidskålen på grillen ved direkte og hård varme.
  5. Tag spidsk√•len af varmen, n√•r der kommer grillm√¶rker.¬†Alt afh√¶ngigt af hvor spr√łd eller mindre spr√łd, du √łnsker k√•len, kan den efterf√łlgende¬†l√¶gges p√• indirekte varme i et par minutter.
  6. Skyl og halvér citronen.
  7. Kom ligeledes citronen p√• grillen ved direkte og h√łj varme.
  8. Tag citronen af grillen, når den har fået grillmærker.
  9. Pres saften fra den grillede citron udover de grillede spidskål og krydr med salt - meget gerne flagesalt!
  10. Velbekomme!

Grillet spidskål med citron og salt

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Grillet spidskål
Opskrift
Per Asmussen