ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillet spidskål med citron og salt

ANNE METTE AUTZEN | 30. juli 2019
Den perfekte grillede spidskål på et øjeblik. Formidabelt tilbehør på grillbordet. Serveres både til den grillede bøf, fisk eller fjerkræ.

Grillet spidskål med citron og salt er et formidabelt tilbehør på grillbordet, og den er både god til den grillede bøf, fisk eller fjerkræ.

Når spidskålen har været en tur på grillen og bliver en anelse branket, opstår en helt fantastisk nøddeagtig smag i kålens yderste blade, der giver den ellers meget delikate og ærteagtige smag en helt ny dimension og dybde. Wow!

At spidskålen netop er så mild i sin smag, gør at det salte smør og den syrlige citron yderligere løfter den grillede spidskål til helt nye højder.

Spidskål kan uden problemer finde vej til frokost- eller middagsbordet, enten fintsnittet i en frisk, rå salat, i kålwraps som et alternativ til de almindelige tortillapandekager. Du kan faktisk også lave en lækker coleslaw med både spidskål og selleri. Har du desuden nogensinde prøvet at saltbage spidskål? Du kan eksempelvis servere den saltbagte spidskål med broccolicrudité, spinatpuré og hvidvinssauce.


Antal: 4 personer

Grillet spidskål med citron og salt

Den perfekte grillede spidskål på et øjeblik. Formidabelt tilbehør på grillbordet. Serveres både til den grillede bøf, fisk eller fjerkræ.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Spidskål
  • 1 stk. Citron økologisk
  • Olie til pensling
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med eventuelt at fjerne de yderste blade fra spidskålen. Er spidskålen økologisk, kan du med fordel gemme yderbladene og eksempelvis snitte dem meget fint og bruge dem i en coleslaw - de mørkegrønne blade giver en meget smuk kulør til en , der ellers ofte er noget "flad" i sit udseende 😉
  • Skær herefter spidskålen i kvarte og skyl efter.
  • Pensl indersiden af de kvarte spidskål med lidt olie.
  • Kom spidskålen på grillen ved direkte og hård varme.
  • Tag spidskålen af varmen, når der kommer grillmærker. Alt afhængigt af hvor sprød eller mindre sprød, du ønsker kålen, kan den efterfølgende lægges på indirekte varme i et par minutter.
  • Skyl og halvér citronen. Kom ligeledes citronen på grillen ved direkte og høj varme.
  • Tag citronen af grillen, når den har fået grillmærker.
  • Pres saften fra den grillede citron udover de grillede spidskål og krydr med salt - meget gerne flagesalt!
  • Velbekomme!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!