fbpx ‚úÖFried Chicken ūüćó med Polenta Fritter ūüćü | opskrifter | GastroFun.dk

Fried Chicken med Polenta Fritter

Fried Chicken med Polenta Fritter
Underrubrik
Serveret med Coleslaw og dressing
Sidst ændret:
Mandag den 19. august, 2019 - 16:01
Beskrivelse

Denne opskrift er en "sundere" udgave af en en amerikansk, sydstatsinspiret Fried Chicken.

K√łdet er spr√¶ngt i en salt/sukkelage samt i k√¶rnem√¶lk inden de er paneret i hjemmelavet, groft rasp og tilberedt i ovnen.

Retten serveres med Pommes Polenta (Pommes Frites lavet af Polentagr√łd), Coleslaw og en dressing.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
24 timer, 30 minutter
Ingredienser
2 l Vand
100 g Salt
80 g Sukker
  Krydderier ((Peberkorn og laurb√¶rblade))
  Rasp
  Krydderier ((Salt, peber, cayennepeber, l√łgpulver, hvidl√łgspulver, paprika og flagechili))
3 spsk Olie ((Smagsneutral))
100 g Polenta
5 dl Vand
40 g Sm√łr
25 g Parmesan (Revet)
2 spsk Olie
  Krydderier (Salt, peber og frisk timian)
Vejledning

Fried Chicken

Sprængning

Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peberkorn og laurb√¶rblade. N√•r sukkeret/saltet er opl√łst, skal lagen k√łles ned.¬†

Parter kyllingen i hhv. over- og underl√•r samt wings og kyllingebryster med skind. Kyllingebrysterne bruger vi til andre opskrifter, s√• de skal ikke spr√¶nges, med mindre¬†at du √łnsker at lave mad til 4 personer i stedet for 2.

Når lagen er kold lægges kyllingen i den og lad det stå natten over.

Fried Chicken

 

Kærnemælkssprængning

Tag kyllingen op af salt/sukkerlagen og skyl k√łdet kort, s√• alle resterne af peber, laurb√¶r og blandingen er v√¶k.

Fried Chicken

T√łr k√łdet af og l√¶g det i en ny sk√•l i k√¶rnem√¶lk. Giv det minimum 2 timer i k√¶rnem√¶lken.

Kærnemælkssprængning

Stegning af kyllingen

Bland krydderierne sammen med raspen og bland det sammen i en stor frysepose. Tag kyllingen op af skålen med kærnemælk og lad dem dryppe en smule af. Læg kyllingestykkerne i posen og ryst det godt rundt, så rasp/krydderiblandingen sætter sig på kyllingen.

Læg de panerede kyllingestykker i bunden af et ildfast fad og hæld olien i bunden af fadet.

Fried Chicken

Tilbered kyllingen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.

K√łdet er klar til servering.

 

Polenta Fritter

Vi har kogt polentaen efter pakkens anvisninger og k√łlet det ned i en firkantet b√łtte. Alternativt kan du se denne opskrift¬†p√• polentamosen.

N√•r polentaen er h√¶ldt i en b√łtte, skal det s√¶ttes i k√łleskabet og k√łles ned. Det kan sagtens g√łres om formiddagen eller dagen inden du skal servere det.¬†

N√•r de er k√łlet af skal de sk√¶res i pommes frites st√łrrelser.

Polenta Fritter

Vend dem i olie med salt og peber.

Pommes Polenta

Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem i 25-35 minutter ved 225 grader varmluft.

Pommes Polenta

Drys friske timianblade og salt/parmesan henover og server straks. 

Pommes Polenta

Server retten med coleslaw (se opskrifter i bunden af siden) samt dressing eller en hjemmer√łrt mayonnaise.

Fried Chicken med Polenta Fritter

Noter

Kyllingen kan selvf√łlgelig komme i frituregryden i 5-7 minutter i stedet for.¬†

Vi brugte denne grove rasp.

Læs også
Coleslaw
Opskrift
Per Asmussen
Coleslaw
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmelavet Coleslaw
Opskrift
Per Asmussen
Fried chicken burger
Opskrift
Per Asmussen
Rasp
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier