fbpx 🍋🍰Citronmousse på mørdej | opskrifter | GastroFun.dk

Citronmousse pü mørdej

Citronmousse pü mørdej
Underrubrik
Et lĂŚkkert frisk pust til kagen
Beskrivelse

TrÌnger kagen til et frisk pift, eller er du ligesom mig bare tosset med citron og fløde? Sü er dette lige noget for dig.

Opskriften tager udgangspunkt i to af mine absolut "must haves" i køleskabet, nür jeg arbejder i det søde køkken:

Lemoncurd og piskefløde.

VI har altid en hjemmelavet lemoncurd i køleskabet. Den kan bruges til det meste i det søde køkken og kan friske en daggammelt chokoladekage op i en fart.

Piskefløden er et must büde i det søde og salte køkken, nür jeg gür i gang.

Jeg bruger fløden som den er i madlavningen eller pisket til at toppe suppen af med. Eller i det søde køkken er den en fast del af fyldet i vandbakkelse og til at lave lÌkre cremer til kager.

SĂĽ kom og leg med mig, jeg er sikker pĂĽ at denne opskrift nok skal lykkes.

Udbytte
6 stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 dl Lemon curd (kan købes fÌrdig )
1⁄2 dl Flormelis
6 Mørdejsbunde (Hjemmebagte)
Vejledning

Jeg brugte mørdejsbunde fra den her opskrift.

Kom fløde, flormelis og lemoncurd op i en røreskül og pisk den let sammen, pisk hellere fløden lidt for lidt, end at komme til at overpiske den. En overpisket fløde kommer til at vÌre grynet og smage af smør.

Fordel den let pisket lemonfløde i en silikone form (jeg brugte en med 6 runde cirkler med en diameter pü 5 centimeter) og sÌt den pü frost natten over.

Nür Lemoncremen er frossen, vendes de ud af formen og placeres i en bagt mørdejskurv med et smule lemoncurd i bunden.

Pisk en marengs ved at komme flormelis og marengs op i en røreskül. De skal piskes seje og lÌkre, det tager cirka 20 min. ved middel hastighed pü en røremaskine. 

Pynt dine smü tÌrter med din marengs i et mønster efter eget valg. Jeg lavede den i to forskellige versioner, som du kan se herunder.

BrĂŚnd din marengs let med en gasbrĂŚnder og server straks.

Citronmousse pü mørdej

Citronmousse pü mørdej

Noter

Skal lemoncremen, overhĂŚldes med en glaze. Kommes cremen i en silikoneform og sĂŚttes pĂĽ frost natten over.

OverhÌld den iskolde creme med en flot glaze og server den pü en lÌkker gylden mørdejsbund, eller som top pü en mørk chokolade brownie.

Lemoncremen, gør sig ogsü godt, serveret i et glas med lidt brÌndt hvid chokolade.

 

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier