Små mørdejstærtebunde

Lækre og sjove små tærter kræver lidt udstyr, men med det rette udstyr vil legen ingen ende tage.
Til denne opskrift på små mørdejstærtebunde, har jeg tidligere prøvet - dog uden succes. Efter jeg fik anskaffet mig dette tærteformssæt, har det været som en leg at få formet og bagt små fine mørdejstærtebunde.
Skær smørren i mindre stykker og kom det sammen med mel, flormelis, vanilje og salt op i en røreskål.
Rør det godt sammen, så smørret bliver smuldret.
Rør æggeblommerne ud i melblandingen, og sammel dejen på bordet, med en let hånd.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på cirka 2 millimeter.
Udstik ringe med en udstikker på 6 centimeter i diameteren.
Skær bånd på en højde på 2,5 centimeter og en længde på cirka 15 centimeter
Placere tærteringende på en bageplade med bagepapir.
Læg en bund i hver tærtering. Rul de lange bånd sammen og placere i tærteringen, og rul det ud langs kanten. Skær det overskydende bånd fra og tryk samlingerne sammen.
Bag tærtebundende i 20-25 minutter ved 155 grader almindelig ovn, midt i ovnen.
Efter bagning frigøres tærtebundende fra tærteringende og sættes til afkøling på en bagerist.
I den potion af dej, kan der blive til 12 tærtebunde. Mens den første portion tærtebunde bages, sættes dejen på køl.