fbpx ✅Budget Beef Wellington🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Budget Beef Wellington

Budget Beef Wellington
Underrubrik
Teres Major erstatter Oksemørbraden
Sidst ændret:
Tirsdag den 17. september, 2019 - 10:27
Beskrivelse

Beef Wellington er elsket af mange og super lækker. Desværre er oksemørbrad dyrt og frygten for at overtilberede retten skræmmer de fleste. Vi bruger den meget billigere udskæring Teres Major, der kun koster 1/3 af mørbraden og stadig er super lækker. Sous Vide tilberedningsmetoden hjælper os til at sikre at retten sidder lige i skabet - hver gang.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
2 timer, 25 minutter
Ingredienser
4 Butterdej (Plader)
2 spsk Sennep
200 g Champignon
1 Løg
  Æggeblommer (Til pensling)
Vejledning

Sous Vide Teres Major

Brun kødet lynhurtigt på en pande, maksimalt 15 sekunder på hver side.

Krydr kødet med en smule salt og peber.

Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer.

Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af.

Placer kødet i en fryser i ca. 30 minutter, så du er sikker på at kødet ikke steger videre i ovnen bagefter.

 

Indpakningsingredienserne

Start med at finhakke løget og champignonerne. 

Tørsteg dem ved middelhøj varme indtil væsken forsvinder og det bliver runkent og tørt. Det kan sagtens tage 30 minutter.

Blend indholdet og det er klar til din Beef Wellington.

Rul butterdejspladerne sammen to og to, så de passer til at kunne pakke kødet ind.

Teres Major

Tag kødet op af fryseren og pensl det med sennep. Rul butterdejen ud på bagepapir og læg parmaskinken oven på. Placer champignonblandingen ovenpå og derefter kødet. Se en mere fyldestgørende billedserie her.

Luk butterdejen omkring og skær et par snit i toppen, så varmen kan komme ud af "brødet".

Giv det 10 minutter ved 200 grader varmluft. Det kan være lidt kortere eller længere tid, det handler om at butterdejen lige skal have lidt farve.

Teres Major
Teres Major

Teres Major

Læs også
Beef Wellington
Opskrift
Jacob Jørgsholm
Sous vide beef wellington
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:



Sociale medier