fbpx ✅Bøf🥩Bearnaise Sous Vide | opskrifter | GastroFun.dk

Bøf Bearnaise Sous Vide

Bøf Bearnaise Sous Vide
Sidst ændret:
Mandag den 9. november, 2020 - 13:38
Beskrivelse

I vores verden måske verdens bedste kombination: En lækker medium rare bøf serveret med en dejlig fed og syrlig Sauce Bearnaise.

Kødet vi har brugt her til opskriften er en 15 dages krogmodnet entrecôtes, der tilberedes sous vide.

Saucen er også tilberedt i vandbadet og opskriften her er "bulletproof", da den slet ikke skal piskes. Ved hjælp af sous vide kan den heller ikke skille, da den aldrig bliver for varm.

Bøffen er skåret med en ZWILLING® Pro kokkekniv og der er ingen tvivl om at det føles godt at skære den ud med sådan en lækker kniv.

GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.

Som medlem af PREMIUM er der bl.a. masser af medlemsfordele, f.eks. store rabatter på ZWILLING udstyr.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Sous Vide Entrecotes)
  Ghee (eller smør/olie til stegningen)
  Opskriftsgruppe (Sous Vide Sauce Bearnaise)
250 g Smør
3 tsk Estragon (gerne frisk eller kan tørret sagtens bruges)
  Krydderier (smag til med salt, hvid peber og cayennepeber)
Vejledning

Start med at krydre dit kød på begge sider med salt og peber.

Buk vauumposens kant og kom kødet i posen.

Forsegl og kom det i dit vandbad ved 55 grader i 1 time.

Kom smør, æggeblommer og beanaiseessens i en vakuumpose eller et sylteglas med låg. Hvis du bruger en vakuumpose, så behøver du ikke at vakuumpakke den.

Sæt saucen i vandbadet og giv den 30 minutter.

Tag saucen ud af vandbadet og hæld den i et stavblenderglas.

Lad den lige stå i 1 minut, så æggeblommerne falder til bunden. 

Placer stavblenderen i bunden af glasset og blend på fuld kraft. Løft den langsomt og forsigtig op mens du stadig blender. Fortsæt indtil det hele er blendet til en dejlig sauce.

Smag saucen til med salt, cayenne og hvid peber.

Kødet tages ud af vakuumposen og tørres godt og grundigt af - enten med et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Kødet er tilbedt, så nu handler det blot om at give det så meget stegeskorpe som overhoved mulig uden at tilberede videre på kødet. Det gøres lettest ved at have en brandvarm pande/grill. Hvis du bruger en pande, så kan du med fordel starte med at stege på fedtstykket inden du bruner kødet af på hver side i cirka 30 sekunder på hver side.

Steg gerne i en kombination af neutral olie og når kødet kommer på lidt smør. Ellers så kan du bruge ghee (smørolie), da det ikke branker så let og kan tåle højere temperaturer.

Skær kødet i tynde skiver og kom flagesalt henover.

Server straks og gerne med pommes frites.

Bøf Bearnaise Sous Vide

Læs også
Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier

Kommentarer