fbpx Ballotine med torsk, risotto og syltede rødløg ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Ballotine med torsk, risotto og syltede rødløg

Ballotine med torsk, risotto og syltede rødløg
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
350 g Torsk
  Krydderurter (Persille, Skovsyre & Timian)
2 dl Fløde
1 Æg
250 g Ris (Arborio)
  l fond
2 spsk Olie (Olivenolie)
75 g Parmesan
25 g Smør
2 fed Hvidløg
1 Løg
  Krydderier (Tilsmag med æbleeddike, citronsaft, hvid peber, peber og salt)
Vejledning

Risotto

Saucen er rørt på en SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus (røremaskine/multimaskine der har et varmelegeme), så denne opskrift er baseret på deres tilgang:

Læg løget og hvidløgene ned i hakkeren og giv det 20 sekunder ved turbofunktionen på trin 5. De er nu hakket. Tilsat olivenolien og tryk brun dem i 2 minutter på ROAST funktionen på trin 1.

Tilsæt grødrisene og giv dem 1 minut på ROAST funktionen på trin 1.

Tilsæt 2/3 af fonden og giv det 10 minutter på 70 grader på REVERSE funktionen på trin 1.

Tilsæt parmesanen, smør og resten af fonden i 8 minutter på 70 grader på REVERSE funktionen på trin 1.

Smag det til hvid peber, salt og citronsaft. 

 

Ballotine med torsk

Vi brugte et stykke torsk på 350 gram. Vi skar 2 tynde fileter på ca. 100 gram stykket og resten blev lagt til side.

Torsk

TorskFiskens "afpuds" blev blendet med salt, hvid peber, timian, skovsyre og persille. Der blev derefter tilsat et æg og til sidst lidt fløde. 

Torsk

Torsk

Husholdningsfilm skal skæres ud og lægges på køkkenbordet. Der skal dryppes en smule trøffelolie ud på den og et tynd lag fiskefars der hvor fisken skal lægge. Fisken placeres hen over og resten af farsen skal dække fisken til. Derefter rulles det stramt op så man får en aflang pølse af souffléfars med en torskefilet i.

Gør det samme en gang til, så du er sikker på at der ikke kommer vand ind i din ballotine. Bind enderne med snor, clips eller andet der sikrer at der ikke kommer vand ind.

Tilbered fisken i sous vide/vandbad i 25 minutter ved 49 grader.

Pak fisken ud derefter og tør den godt af - den er nu klar til servering.

Ballotine med torsk

Server det med syltede rødløg og revne sprængte æggeblommer.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier