fbpx 👨‍🍳Salt Tørrede Æggeblommer🥚✅ - røget & sprængt og fyldt med umamismag

Røget, sprængte æggeblommer

Salttørrede æggeblommer
Underrubrik
Salt Tørrede Æggeblommer
Beskrivelse

Røget, salttørrede æggeblommer er en lækker tilføjelse til en fed fisk eller risotto-/pastaret. Den kraftige umami smag kombineret med røg spiller godt op imod de sarte og fede fisk, så som makrel, laks og sild.

Udbytte
4 æg
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
98 timer
Tid i alt
98 timer, 10 minutter
Ingredienser
Vejledning

Bland "sprængningsblandingen" med salt og sukker sammen.

Derefter findes en relativ flad beholder frem hvori ca. 40 % af blandingen strøs i bunden jævnt. Lad 4 fordybninger til blommerne.

Æggeblommer og sprængningslage

Skil æggeblommerne og hviden fra hinanden. Vi bruger metoden med at åbne ægget og køre blommen frem og tilbage i de to skaller indtil hviden er delt fra. Den resterende hvide kan bruges til f.eks. marengs.

De 4 blommer lægges i fordybningerne og de resterende af salt/sukkerblandingen hældes over, så blommerne er dækket helt til.

Herefter skal der husholdningsfilm pĂĄ toppen med et par huller i.

Blommerne er klar til køleskabet

Det skal i køleskabet i ca. 4 døgn og herefter skal blommerne tages op af blandingen.

De er blevet meget mere faste nu og klistrede på overfladen, så de tager perfekt i mod røg. De skal dog lige skylles en smule, så det sidste af blandingen er væk.

Røgning

Vi giver dem røg i en "røgklokke" med vores røgpistol. De får lov til at stå i røgen i ca. 20 minutter, hvorefter de kommer i ovnen på 60 grader i 2,5 time for at tørre helt færdig.

Herefter slutter vi af med at give dem røg igen i ca. 20 minutter. 

Røgning2

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier

Kommentarer