fbpx ✅Aspargesolie | opskrifter | GastroFun.dk

Aspargesolie

Aspargesolie
Sidst ændret:
Mandag den 8. juni, 2020 - 12:30
Beskrivelse

Aspargesskræller, skal de bare smides ud så?

Jeg har altid synes det var synd, at smide aspargesskræller og ender ud. For de er fyldt med smag, så hvorfor ikke få det hele med, nu hvor vi er så godt i gang!? 👩‍🍳

Herhjemme bliver der spist kæmpe mængder asparges i disse tider. Altså, virkelig mange! 😋

Og det giver enorme mængder skræller og ender. De kan sagtens fryses ned, så har du noget at koge på til fx aspargessuppe, tarteletter eller til din sauce mousseline.

Men du kan også lave en lækker aspargesolie, du kan bruge til mayonnaise, til dressinger og til at vende salaten i.👌
 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
24 timer
Tid i alt
24 timer, 40 minutter
Ingredienser
5 dl Olie (neutral)
3 bdt Asparges (kun ender og skræller)
Vejledning

Jeg bruger en neutral olie som rapsolie eller solsikkeolie.

Luner olien op med skræller og ender.

Lader det små simre i cirka 30 minutter.

Olien skal kun simre, ikke koge eller fritere.

Lader det hele trække til dagen efter og giver så det hele en ordentlig tur i blenderen.

Cirka 10 minutter for fuld skrue.

Sigter det igennem en finmasket sigte eller et klæde.

Hældes på flasker og er nu klar til brug.

Til 5 dl olie brugte jeg skræller og ender fra 3 store bundter hvide asparges. 😊

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Fermenterede asparges
Opskrift
Food_by_chrisnos
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier