fbpx Andesteg ‚úÖūüćó | opskrifter | GastroFun.dk

Andesteg

Andesteg
Beskrivelse

Det kan v√¶re sv√¶rt at tilberede den perfekte andesteg, da k√łdet har tendens til at blive t√łrt.

Dette er dog¬†fortid, hvis du f√łlger vores opskrift, som sikrer dig en saftig og smagfuld andesteg - hver gang!

I denne opskrift har vi langtidsstegt anden med et fyld af appelsiner, timian og vanilje, hvilket er et anderledes og ikke mindst velsmagende alternativ til den klassiske andesteg med fyld af æbler og svesker.

Anden kan steges og parteres dagen i forvejen. S√• skal den blot varmes i ovnen inden servering. Se i noten, hvordan du g√łr.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tid i alt
4 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 And (cirka 3 kg.)
2 Appelsin (√łkologiske)
1⁄2 bdt Frisk timian (eller 2 tsk. t√łrret)
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 l Appelsinsaft
1 l Vand
1 tsk Sukker
  Eddike (eller citronsaft)
  Sovsej√¶vner (lys eller m√łrk)
Vejledning

Andesteg:

Fjern evt. indmad fra anden og skær hals og vingespidser af.

Gnid den både ind- og udvendig med rigeligt salt og peber.

Vask appelsinerne og skær dem i store i både.

Skyl timian grundigt og t√łr det af.

Fyld anden med timian og appelsinbåde.

Luk¬†anden med k√łdn√•le.

G√łr gr√łntsagerne i stand og sk√¶r dem i grove stykker.

L√¶g indmaden fra anden, timiankviste, guler√łdder, bladselleri, l√łg og en fl√¶kket vanillestang¬†i ovnens¬†bradepande.

L√¶g anden med brystet opad p√•¬†risten over¬†bradepanden og h√¶ld appelsinsaft og 1 liter vand¬†over anden, s√• v√¶sken¬†l√łber¬†ned i bradepanden.

Sæt and og bradepande i en kold ovn og tænd den på 125 grader uden varmluft. Steg anden i cirka 4 timer.

Dryp j√¶vnligt anden med appelsinsaft¬†og sky fra bradepanden i l√łbet af stegetiden.

Tag anden ud af ovnen og si skyen fra bradepanden over i en skål.

Skru ovnen op på 250 grader.

S√¶t anden¬†p√• risten og tilbage¬†i ovnen. Brun den, til skindet er spr√łdt,¬†i 10-15 minutter lige inden servering.

 

Sauce:

Skum fedtet af skyen fra bradepanden

Kog væsken ind, til der er cirka 5 dl sky tilbage. 

J√¶vn saucen med sovsej√¶vner¬†og smag til med fl√łde, sukker, citronsaft eller eddike samt salt og peber.

 

Partering af anden:

Skær lårene af, og del dem evt. i over- og underlår i leddet.

Skær vingerne af i leddene.

Sk√¶r brystet af benet, og sk√¶r k√łdet¬†i skr√• skiver.

Tag fyldet¬†ud med en ske¬†og l√¶g det ved siden af k√łdet p√• serveringsfadet.

 

Servering:

Server andestegen med hvide kartofler,¬†brunede kartofler, hjemmelavet¬†r√łdk√•l¬†samt den l√¶kre sauce.

Noter

Anden kan¬†steges dagen f√łr ‚Äď tr√¶k i s√• fald 20 minutter fra stegetiden.

Parter anden, n√•r den er k√łlet af, og l√¶g den i et ovnfast fad.

Opvarm anden i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter inden servering.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier