fbpx ūüć®√Üblesouffl√©ūüćŹ med √¶blekompot | opskrifter | GastroFun.dk

Æblesoufflé med æblekompot

Æblesoufflé med æblekompot
Beskrivelse

Lækker, varm og luftig æblesoufflé.

Retten er baseret p√• temaet¬†[ √ÜBLE ‚Äď FL√ėDE ‚Äď RASP ] - hvor kokken Jesper Vollmer i bogen; "To sider af samme smag" fors√łger at vise at hverdagsmad og g√¶stemad kan laves af samme, gode r√•varer. Konceptet er at man kan f√• to opskrifter ud af en indk√łbsliste - hvor den ene er rustik (√Üblekage til hverdagen) og den anden er opgraderet i enten tilberedningen eller anretningen.

Jesper Vollmer siger f√łlgende om opskriften:

"Her forvandles mormors klassiske √¶blekage til en varm og luftig √¶blesouffl√©. Smagen og fornemmelsen af den karakteristiske knasende √¶blekagerasp f√•r man fra siderne af souffl√©formene, der er smurt med sm√łr og drysset med raspen. Tanken er, at n√•r f√łrste skefuld er taget af souffl√©en, kommes en god klat √¶blekompot ned i den varme souffl√©. En sjov fornemmelse at spise noget, der b√•de er brandvarmt og iskoldt p√• samme tid."

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
52 minutter
Ingredienser
50 g Sm√łr
50 g Hvedemel
2 dl Mælk
1 dl Æblekompot (Se nedenfor)
50 g Sukker
1 spsk Flormelis (Til drys)
  Opskriftsgruppe (√ÜBLEKOMPOT)
1 kg Æbler (Madæbler)
1⁄2 Vaniljestang (Kornene)
200 g Sukker
3 spsk Vand
  Opskriftsgruppe (√ÜBLEKAGERASP)
25 g Sm√łr
150 g Rasp
100 g Sukker
Vejledning

GREJ: 4 portions-souffléskåle el. ramekiner

KOMPOT

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Kom æbler, sukker, vaniljekorn og vand i en lille gryde og lad det simre sammen til en kompot under låg.

S√¶t den p√• k√łl indtil servering.

 

ÆBLEKAGERASP

Smelt sm√łrret p√• en pande og steg raspen og sukkeret sammen, til det bliver gyldent.

R√łr i det undervejs.

Kom det hele op p√• et ark bagepapir og lad det k√łle af.

Når det er koldt, knuses det lidt ved at ryste det i en beholder med låg, så der ikke er for store klumper.

Sm√łr souffl√©sk√•lene med lidt bl√łdt sm√łr og brug en pensl til at lave lodrette striber i sm√łrret op langs siderne.

Dette vil få soufflérne til at rejse sig jævnt opad.

Drys indersiden af skålene med æblekageraspen.

S√¶t sk√•lene i k√łleskabet, s√• sm√łrret bliver helt koldt.

 

SOUFFL√ČEN

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt sm√łrret i en lille gryde.

Tilsæt melet og bag det sammen som i en klassisk opbagning, mens du pisker.

Bland mælken med halvdelen af sukkeret og æblekompotten og kom det op i gryden.

Pisk opbagningen sammen over varmen og sæt gryden til side.

N√•r massen er k√łlet lidt af, kommes den op i en st√łrre sk√•l.

Pisk æggeblommerne i dejen.

Pisk æggehviderne stive i en skål med den sidste halvdel af sukkeret.

Vend forsigtigt hviderne i dejen uden at slå for meget af luften ud.

Fordel dejen i souffléskålene helt op til kanten.

Skrab evt. overskydende dej af med en palet eller kniv, så souffléne er hele jævne.

Brug tommel- og pegefinger til at lave en 'tagrende' rundt langs kanten, så den bliver fri for soufflémasse.

Det forhindrer den i at bage fast p√• siden og dermed i at l√łfte sig j√¶vnt.

Bag soufflérne i den varme ovn i ca. 12 minutter.

Drys med flormelissen, så snart de kommer ud, og servér straks med resten af æblekompotten ved siden af.

N√•r man har spist den f√łrste bid af souffl√©en, kan man komme lidt kompot op i den og s√• spise den varme souffl√© med den kolde kompot.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "To sider af samme smag".

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette
Æblekage
Opskrift
Redaktion
Æbler
Artikel
Redaktion