fbpx ūüć®Klassisk ūüćŹ√¶blekage med ribsgel√© | opskrifter | GastroFun.dk

Klassisk æblekage med ribsgelé

Klassisk æblekage med ribsgelé
Beskrivelse

Opskrift på en lækker og klassisk æblekage. 

Retten er baseret p√• temaet¬†[ √ÜBLE ‚Äď FL√ėDE ‚Äď RASP ] - hvor kokken Jesper Vollmer i bogen; "To sider af samme smag" fors√łger at vise at hverdagsmad og g√¶stemad kan laves af samme, gode r√•varer. Konceptet er at man kan f√• to opskrifter ud af en indk√łbsliste - hvor den ene er rustik (til hverdagen) og den anden er opgraderet (√Üblesouffl√©) i enten tilberedningen eller anretningen.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
1 mg Æbler (Madæbler)
1⁄2 Vaniljestang (Kornene)
3 spsk Vand
1⁄2 l Fl√łde
  Opskriftsgruppe (√ÜBLEKAGERASP)
25 g Sm√łr
150 g Rasp
100 g Sukker
Vejledning

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom æbler, sukker, vanilje og vand i en lille gryde.

Lad det simre sammen til en kompot under låg.

Lad den k√łle af.

 

ÆBLEKAGERASP:

Smelt sm√łrret p√• en pande og steg raspen og sukkeret sammen, til det bliver gyldent.

R√łr i det undervejs.

Kom det hele op p√• et ark bagepapir og lad det k√łle af.

Når det er koldt, knuses det lidt ved at ryste det i en beholder med låg, så der ikke er for store klumper.

Pisk fl√łden let stiv.

Fordel lagvis √¶blekompot, √¶blerasp og fl√łdeskum i en glassk√•l, s√• man kan se lagene.

Top med lidt ribsgelé.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "To sider af samme smag".

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette
Æblekage
Opskrift
Redaktion