Zereshk polo ba morgh

Zereshk polo ba morgh
Sidst ændret:
Fredag den 9. april, 2021 - 14:25
Beskrivelse

Dejlig opskrift på en god persisk ret, som passer godt til selskaber, især fejringer så som f.eks. bryllupper.

Retten består af Zereshk (berberisbær), Morgh (kylling) og Polo, der er et dampede og fluffy persiske ris.

Zereshk polo ba morgh

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kyllingmarinade)
1 spsk Gurkemeje
1 fed Hvidløg
  Opskriftsgruppe (Kylling)
  Kylling (ovenstående marinerede kylling)
1 Løg
1 tsk Gurkemeje
1 spsk Persille (tørret)
1 ds Tomatpure
  Olie (til stegningen)
2 spsk Safran vand
  Opskriftsgruppe (Zereshk)
1 dl Zereshk (berberisbær)
3 spsk Smør
1 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
  Ris
  Mandler (kan udelades)
  Pistacienødder (kan udelades)
Vejledning

Start først med at marinere kyllingen, og lad den stå og marinere i en times tid.

Derefter hældes der olie en i en gryde, hvor kyllingen lægges i.

Steg kyllingen med skindsiden ned af til den bliver gylden (5 minutter) vend derefter kyllingen, og steg den på yderligere 5 minutter.

Tag kyllingen op af gryden, og sæt til side.

Hak løgene, og tilføj dem til den samme olie kyllingen blev stegt i.

Steg løgene til de bliver bløde, og tilføj nu kyllingen ovenpå med skindsiden ned af.

Tilsæt en dåse tomatpure, efterfulgt af vand.

Vandet skal næsten dække kyllingen, men ikke helt!

Rør rundt, så tomatpuréen er godt fordelt.

Sæt derefter låg på, og lad det simre under låg i en times tid.

Når der er gået 40 minutter, skal kyllingen vendes.

Sæt igen låg på, og lad den simre de sidste 20 minutter.

Imens det simrer, laves risene.

Tilføj 2-3 spsk. olie til en gryde på højt blus.

Tilføj derefter risene, og rør det godt rundt med olien.

Tilsæt vand, så det dækker 1 cm over risene.

Sæt låget på, og lad risene koge på højt blus i cirka 3 minutter.

Derefter skrues blusset ned på lav varme, hvor risene skal koge i cirka 20 minutters tid.

Når risene er færdig, hældes der 2 spsk olie henover, som risene vendes i.

Nu skal zereshk/berberis steges:

Det gøres ved at berberis først renses og skylles under vand.

Derefter smeltes smørret på panden, hvor berberis tilføjes samt med sukker.

Berberis skal steges på lav/middelvarme, og kun lige i et par minutter!

Anret retten ved at lægge en portion ris på et fad.

Tag derefter en mindre portion ris i en skål, og tilføj et par skefuld safranvand og rør rundt.

Så får risene den flotte gule farve.

Tilføj safranrisene ovenpå de hvide, efterfuldt af kyllingen og zereshk/berberis.

Tilføj gerne mandler og pistacienødder til retten.

VELBEKOMMEN ♥️

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier