Wagyu New York Strip Sous Vide

Wagyu New York Strip Sous Vide
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:46
Beskrivelse

WAGYU EXTRAVAGANZA: Chilensk Wagyu fra Mollendo.

New York Strip er normalt min yndlings udskæring, og det er nu heller ikke første gang, at jeg sætter tænderne i Wagyu varianten af New York Strip. Kvaliteten er mega god og det mindede mig faktisk lidt om nogle MBS 8+ australske Wagyu strips jeg tidligere har spist.

Jeg har købt kødet hos Steak-out.dk, hvor jeg satte mig for at prøve ni forskellige Wagyu udskæringer i sous vide over ni dage. Jeg deler selvfølgelig alle resultaterne her på siden.

Wagyu New York Strip Sous Vide

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
Vejledning

Start med at tænde din sous vide på 56 grader.

Krydder kødet med salt og peber.

Vakuumpak kødet.

Tilbered kødet i 2 timer.

Tag det op af vandet og pak det ud af vakuumposen.

Tør kødet godt af på begge sider (med et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Kødet er færdigtilberedt og klar til at blive spist, men det mangler at blive brunet af.

Kødet her er fuld af lækker fedtmarmorering, så det kræver ikke tilsat smør/ghee/olie for at stege det.

Jeg foretrækker en af nedenstående tre metoder (du kan sagtens bruge en almindelig stegepande og stege kødet i 30-60 sekunder på hver side):

  • Gasbrænder. Fuld kraft pĂĄ og giv kødet 30-60 sek. pĂĄ hver side (pĂĄ min Instagram profil kan du se hvordan jeg bruger den).
  • Grill. Igen fuld smæk pĂĄ grillen og giv kødet 30-60 sek. pĂĄ hver side.
  • Støbejernspande. Steg kødet pĂĄ en skoldhed pande i 30-60 sek. pĂĄ hver side.

Skær kødet i tynde skiver på tværs og server straks.

Wagyu New York Strip Sous Vide

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier