fbpx 🍋🍮Vegansk citronfromage | opskrifter | GastroFun.dk

Vegansk citronfromage

Vegansk citronfromage
Underrubrik
Serveret med soft marengs og dehyderet lakridsbrud
Beskrivelse

Lækker og velsmagende citronfromage med soft marengs og lakridsbrud.

Retten er plantebaseret og lavet af en af landets dygtigste veganske kokke Neel Engholm.

Opskriften kommer fra hendes bog: "Plantebaseret gourmet" 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
5 timer
Tid i alt
5 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Citronfromage)
2 1⁄2 dl Mandelmælk
40 ml Citronsaft
60 ml Agave (Sirup)
1 tsk Lecitin (Solsikke)
  Citronskal (Skal fra ½ citron)
  Opskriftsgruppe (Soft marengs)
5 spsk Aquafaba (Kikærtevand)
1 spsk Eddike
1 knsp Salt
  Opskriftsgruppe (Dehydreret lakridsbrud)
3 dl Vand
30 g Agave (Sirup)
1 spsk Aktivt kul
1 tsk Salt
Vejledning

Citronfromage

Kom alt i en blender og kør, til det er helt cremet.

Hæld direkte i de dessertglas eller -skåle, du ønsker at servere i – her er til 2 personer.

Sæt på køl i minimum 5 timer.

Serveres med lakridsbrud og soft marengs og evt. tang-caviart af citronsaft som her på billedet.

 

Soft marengs

Pisk aquafaba, salt og eddike, indtil det er skummet godt op.

Tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen under piskning.

Pisk, til du kan se en mat, sølvagtig glans på overfladen.

Marengsen rækker til 2 portioner.

 

Dehydreret lakridsbrud

Kom alt i en blender og kør, til massen er helt jævn og blød.

Fordeles ud på non-stick-ark til din dehydrator eller evt. bagepapir.

Dehydrer ved ca. 50 °C i 6-8 timer – fx natten over.

Her er der brugt en udstikkerform til at lave runde lakridsbrud.

Ønskes et mere rustikt udtryk, fyldes en hel plade med et tyndt lag i stedet, hvorfra der kan knækkes af.

Denne portion rækker til ca. 4 store, tynde plader.

Noter

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Plantebaseret gourmet" , hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier