fbpx ✅Tatar med skaldyr | opskrifter | GastroFun.dk

Tatar med skaldyr

Tatar med skaldyr
Beskrivelse

En let og lækker lille anretning bestående af en skaldyrstatar anrettet på ristet brød og derefter pyntet med kartoffelchips og halve, smilende vagtelæg. 

Vi har i opskriften her brugt en aflang form beregnet til chokoladebarer, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst form for udstikkerform til opskriften. 

Udbytte
3 Personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
1 Languster (kødet heraf)
1 Skalotteløg (finthakket)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Hak jomfruhummerhalerne og kødet fra langusteren fint. 

Tilsæt finthakket skalotteløg og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Skær toastbrød tyndt ud og rist det let.

Skær toastbrødet til, så det passer ned i en form. Vi har her brugt en form beregnet til at støbe chokoladebarer i, men du kan også sagtens anvende udstikkerforme i forskellige former og størrelser.  

Læg skaldyrstataren ovenpå brødet i formene og sæt dem på køl.

Kog vagtelæggene smilende, det tager cirka 3 minutter. Lad æggene køle af i koldt vand, pil dem og del dem i halve.

Server de små "hapsere" pyntet med skovsyre, de halve vagtelæg og hjemmelavede kartoffelchips

Tatar med skaldyr

Noter

De viste vagtelæg på billedet fik lidt for længe - vi glemte at afkøle dem i koldt vand. De skulle have været smilende, men blev for hårde.  

Anretningen bliver ekstra lækker, hvis du bruger hjemmebagt toastbrød til formålet. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion