fbpx Tatarđź‘Ś | opskrifter | GastroFun.dk

Tatar

Tatar
Underrubrik
Serveret med urteolie og hjemmelavet kartoffelchips
Beskrivelse

En luksusret bestående af tatar, hjemmelavede kartoffelchips samt en lækker estragonemayonnaise rørt på hjemmelavet estragonolie.

Perfekt som gæstemad eller bare når det skal være lidt ud over det sædvanlige. 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
500 g Okseindelår (til tatar, hakket eller skrabet, køb det hos en god slagter)
2 spsk Skalotteløg (finthakket)
2 spsk Persille (finthakket)
2 spsk Estragon (finthakket)
2 spsk Kapers
2 spsk Cornichoner (finthakkede)
1 strejf Tabasco Sauce
3 skv Olivenolie
2 spsk Peberrod (fintrevet)
2 spsk Dijonsennep
  Krydderier (salt og peber)
  Salt
1 bdt Estragon
1 fed Hvidløg (kan evt. undlades)
1 tsk Salt
3 dl Olie (oliven-, raps-, eller solsikkeolie)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Tatar:

Alle ingredienserne røres sammen - gør det lige inden servering!

Smag tataren til med det, du synes mangler, og del blandingen i 4 lige store portioner og form dem til bøffer.

Læg hver bøf midt på en stor, flad tallerken.

 

Kartoffelchips:

Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. 

Læg dem i koldt vand i cirka 30 minutter, skift gerne vandet en gang eller to undervejs.

Kog kartoffelskiverne i en gryde med vand tilsat en smule eddike. Lad dem koge i 2 minutter.

Læg kartoffelskiverne på viskestykker og tør dem grundigt. Det er vigtigt, de er helt tørre, før du går i gang med at friturestege dem.

Varm olien op i en stor gryde, gerne en frituregryde, til den er 170 grader varm. 

Friter kartoffelskiverne i et par minutter i olien (kom ikke for mange i gryden ad gangen, da det sænker temperaturen på olien).

Lad kartoffelskiverne dryppe af pĂĄ et viskestykke.

 

Krydderurtemayonnaise: 

Start med at lave en krydderurteolie:

Skyl estragon og fjern de groveste stilke.

Pil hvidløgsfeddet og skær det over på midten.

Blend alle ingredienserne til estragonolien i en blender eller minihakker.

Sigt olien og stil den til side.

 

Nu skal mayonnaisen røres sammen:

Tag alle ingredienser ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur, før du starter. Dette er vigtigt, da en ensartet temperatur er nøglen til en god mayonnaise, der ikke skiller. 

Pisk æggeblommer og dijonsennep lysegult.

Tilsæt din hjemmelavede estragonolie i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. 

Du vil nu se, at mayonnaisen bliver tykkere og tykkere. Når du synes, den har en passende konsistens, stopper du med at piske.

Tilsæt hvidvinseddike, citronsaft samt salt og peber og smag mayonnaisen til.

 

Servering:

Anret chipsene på tallerkenerne med tataren. 

Læg estragonmayonnaisen i små dråber rundt omkring på tallerkenerne. Server resten af mayoen ved siden af i en skål.

Spise gerne retten med en blandet grøn salat med olie-eddikedressing. 

Tatar

 

Tatar

 

Tatar

Tatar

Tatar

 

Noter

Hvis du har en bøfring, kan du forme bøfferne i denne og lægge dem på tallerkenerne. Det giver dem en virkelig flot form og ser professionelt ud.  

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier