fbpx ūü¶Ćūü•ĘTataki af d√•vildtfilet | opskrifter | GastroFun.dk

Tataki af dåvildtfilet

Tataki af dåvildtfilet
Beskrivelse

Lækker japansk inspireret ret med dåhjortefilet. Retten kan bruges som en forret eller en hyggelig snack når man har gæster.

Vi har retten fra bogen: "Walk On The Wild Side",¬†skrevet af Nikolaj Juel-Christiansen og Colombus Leth, der siger f√łlgende om retten:

"Tataki er en japansk teknik, hvor man steger k√łdet 5-10 sekunder p√• hver side og lader det k√łle hurtigt ned, s√•¬†kernen er r√•.

Traditionelt laver man tataki med oksek√łd, tun eller laks. Her har vi lavet tataki af fileten fra¬†vores d√•hjort fra Bogn√¶s.

Teksturen af dåhjort er som silke i munden, ren luksus."

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (PONZUDRESSING)
50 ml Soya (Japansk soyasauce)
20 ml Citronsaft
  Opskriftsgruppe (PONZU-L√ėGSALSA)
1 Salatl√łg (Lille og hvidt. Finthakket.)
35 ml Dressing (Ovenstående ponzudressing)
  Opskriftsgruppe (HVIDL√ėGSCHIPS)
  Hvidl√łg (7-8 fed)
200 ml Mælk
  Opskriftsgruppe (K√ėDET)
2 For√•rsl√łg (Sk√•ret i tynde skiver diagonalt)
  Salt
  Peber
Vejledning

PONZUDRESSING

R√łr ingredienserne sammen.

Sæt til side.

 

PONZU-L√ėGSALSA

Kom l√łg, ponzudressing og hvidl√łgspur√© op i en sk√•l.

Bland godt, og tils√¶t olien langsomt under omr√łring.

 

HVIDL√ėGSCHIPS

Sk√¶r hvidl√łgene i tynde skiver p√• et mandolinjern.

Kom hvidl√łgsskiverne i en sk√•l med m√¶lk, og lad dem tr√¶kke i 10-15 minutter.

Dr√¶n, og lad dem t√łrre p√• et rent viskestykke.

Kom olien i en kasserolle, og varm den op til 140 grader.

Frituresteg hvidl√łgsskiverne, til de f√•r en flot, gylden farve.

Lad hvidl√łgsskiverne dryppe af p√• et stykke k√łkkenrulle.

 

K√ėDET

S√¶t en tykbundet stegepande p√• h√łjt blus.

Kom lidt olie p√• k√łdet, og krydr det godt med salt og peber.

N√•r panden er rigtig varm og begynder at ryge, steges k√łdet i ca. 10 sekunder p√• hver side.

Tag k√łdet af panden, og s√¶t til side.

Sk√¶r k√łdet i 1 cm tykke skiver, og arranger p√• tallerkenerne.

H√¶ld lidt ponzudressing over k√łdet, og kom en ‚Äústribe‚ÄĚ l√łgsalsa, hvidl√łgschips og for√•rsl√łg oven p√• k√łdet.

Source

Walk the wild site

Vi har opskriften fra: "Walk on the wild side".

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gråand
Opskrift
Gyldendal
Dyrek√łlle
Opskrift
Redaktion