fbpx Tabouleh af grov bulgur ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Tabouleh af grov bulgur

Tabouleh af grov bulgur
Beskrivelse

Tabouleh er en salat af bulgur og fintudskårne grøntsager, der oprindeligt stammer fra Libanon. 

Salaten er enkel og utrolig velsmagende, og den fine udskæring af de forskellige grøntsager gør, at de forskellige smage virkelig kommer til deres ret.

Tabouleh er et utrolig godt tilbehør til mange slags kød og fisk. Prøv den f.eks. til stegt kylling, hvor den smagfulde salat passer rigtig godt til det magre kød.

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
2 dl Bulgur (grov)
4 dl Vand (til kogning)
1 Bouillonterning (grøntsags)
1⁄2 dl Olivenolie
1⁄2 Citron (skal og saft)
1 tsk Honning (flydende)
2 fed Hvidløg
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Kom bulgur og vand + grøntsagsboillon i en gryde.

Kog ingredienserne i  20-25 minutter - tjek anvisning på pakken.

Hæld den kogte bulgur i en sigte og lad den afdryppe.

Lad bulguren køle af.

Skær æblet med skræl og cherrytomaterne i bittesmå terninger.

Skær forårsløgene i tynde skiver.

Pisk olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, honning og presset hvidløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.

Skyl persillen godt og lad den afdryppe. Hak den fint.

Bland den afkølede bulgur sammen med grøntsagerne og dressingen.

Vend hakket persille i salaten - gem lidt til at pynte med.

Server tabouleh'en i en skål og pynt med lidt persille på toppen.

Tabouleh af grov bulgur
 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier