fbpx ūüćēSvinek√¶bepizza med kartoffel og pestoūü§§ | opskrifter | GastroFun.dk

Svinekæbepizza med kartoffel og pesto

Svinekæbepizza med kartoffel og pesto
Beskrivelse

En l√¶kker og anderledes pizza med fyld af en krydret kartoffelmos, braiserede svinek√¶ber, gr√łn pesto og frisk rosmarin.

Et par braiserede svinekæber der var tilovers fra tidligere og havde været en tur i fryseren, fik nyt liv som fyld på denne lækre pizza. Det er i det hele taget en rigtig god ide at bruge forskellige former for rester på dine pizzaer, da du på denne måde undgår madspild samt måske opdager helt nye og lækre kombinationer af den italienske klassiker.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
2 timer, 3 minutter
Ingredienser
25 g Gær
2 1⁄2 dl Vand (lunkent)
1 spsk Groft salt
4 spsk Olie
600 g Pizzamel (eller tipo 00)
500 g Kartofler
2 spsk Olivenolie
3 spsk Rosmarin (frisk, hakket)
  Krydderier (salt og hvid peber)
2 Svinekæber (tilberedte, se i opskriften)
  Rosmarin (friske kviste)
  Pesto (gr√łn)
Vejledning

Pizzadej:

Bland lunkent vand, g√¶r, salt og olie i en sk√•l og r√łr, til g√¶ren er opl√łst.

R√łr melet¬†i lidt ad gangen, til dejen er smidig og l√¶kker.

Lad dejen hæve i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker - pas på ikke at slå luften ud af dejen.

Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med den på håndryggen, så dejen selv strækker sig tynd.

 

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kom kartoflerne i en gryde og kom vand på, til det dækker. Der skal ikke salt i vandet! 

Kog kartoflerne helt¬†m√łre, det tager cirka 20 minutter.

Mos kartoflerne med en smule af kogevandet og tilsæt olivenolien.

Smag mosen til med salt, peber og hakket rosmarin.

 

Fyld:

Da jeg lavede denne opskrift med¬†svinek√¶ber, fr√łs jeg to af dem ned.

De blev taget op i god tid¬†og trevlet med to gafler, f√łr de kom¬†p√• pizzaen. Da k√łdet jo er tilberedt, skal¬†ovnens varme¬†bare genopvarme det. Du¬†kan i princippet¬†bruge mange andre typer af¬†braiseret k√łd, f.eks.¬†bov, spidsbryst eller sk√¶rt k√łd. Har du en rest p√• lager, s√• brug det¬†og undg√• madspild!

Kartoffelmosen sm√łres ud p√• pizzabundene i et tyndt lag, og k√łdet fordeles herover.

Ovenp√• kommes gr√łn pesto, revet ost og frisk rosmarin.

Pizzaerne bages i 3 minutter ved 275 grader varmluft på bagestål.

Svinekæbepizza med kartoffel og pesto

 

Svinekæbepizza med kartoffel og pesto

Source

Bagest√•let kan k√łbes¬†her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier