Stegte kammuslinger

Stegte kammuslinger
Beskrivelse

Kammuslinger. De smager fantastisk og vi giver dig tricket der sørger for at du får den flotte stegeskorpe når du selv står i køkkenet med dem næste gang.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
33 minutter
Ingredienser
1 spsk Olie (Smagsneutral)
2 spsk Smør
1 spsk Sukker
1 spsk Salt (Fint salt)
  Salt (God flagesalt, f.eks. Maldon)
Vejledning

Vi bruger normalt 2 kammuslinger pr. person til en ret. Sørg for at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i gang. 

Det bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at sprænge dem en smule før stegningen. 20 minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.

Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule smagsneutral olie. Læg kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder, for derefter at tilsætte smør eller ghee. Det er vigtigt at der er lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at kunne få en stegeskorpe. 

Steg videre på dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30 sekunder mere på den anden side i mens du øser den varme smør/ghee op over dem.

Drys dem med en god flagesalt og server straks.

Kammusling

Server dem med pasta, en salat eller sammen med en jordskokker- eller ærtesuppe.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier