fbpx ūü•£√Ürtesuppe med kammuslinger | opskrifter | GastroFun.dk

Ærtesuppe med kammuslinger

Ærtesuppe med kammuslinger
Beskrivelse

Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
4 skv Bacon
1 tsk Olie (Olivenolie)
350 g Ærter (Bælgede ærter, men fra frost kan også bruges)
350 g fond (Gr√łntsagsboullion. Vi brugte en Fond du chef med kogende vand her.)
1 tsk Timian
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft og eddike.)
  Olie (Krydderurteolie efter smag)
2 spsk Ghee (Brug en kombination af olie og sm√łr hvis du ikke har ghee)
Vejledning

Ærtesuppe

Start med at sk√¶re baconen i strimler og spr√łdsteg dem i en t√łr, tykbundet gryde.

N√•r de er spr√łde, tages de op af gryden og placeres p√• fedtsugende papir.

Spr√łdt bacon

Finsnit l√łg, for√•rsl√łg og hvidl√łg og steg det i baconfedtet og lidt olivenolie. De skal steges bl√łde og gyldne, men ikke tage farve.

Tils√¶t √¶rter, timian og gr√łnsagsbouillonen.

Lad det koge i 8-10 minutter og tils√¶t fl√łden.

Blend suppen, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden.

Hvis du synes at den er for grov, så kan du sigte suppen, men vi kan godt lide at der er lidt bid.

Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.

 

Kammuslinger

Vi bruger normalt 2 kammuslinger pr. person til en ret. S√łrg for at musklen p√• siden af dine kammuslinger er fjernet inden du g√•r i gang.¬†

Det bedste tip til at f√• en god, flot karameliseret overflade er at spr√¶nge dem en smule f√łr stegningen. 20 minutter f√łr de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker p√• toppen af muslingerne. Sukkeret hj√¶lper med at f√• en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule p√• dem.

Varm en pande op p√• fuld varme og n√•r den er godt varm, tils√¶ttes en smule smagsneutral olie. L√¶g kammuslinger p√• panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder, for derefter at tils√¶tte sm√łr eller ghee. Det er vigtigt at der er lidt afstand i mellem dem (s√• de ikke s√¶nker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bev√¶ger dem, da de skal have mulighed for at kunne f√• en stegeskorpe.¬†

Steg videre p√• dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30 sekunder mere p√• den anden side i mens du √łser den varme sm√łr/ghee op over dem.

Drys dem med en god flagesalt og server straks.

Kammusling

 

Servering

Server suppen med bacon, frisk persille, urteolie og br√łdcroutoner.

Ærtesuppe

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Bacon
Artikel
Redaktion