fbpx 🥣Ærtesuppe med kammuslinger | opskrifter | GastroFun.dk

Ærtesuppe med kammuslinger

Ærtesuppe med kammuslinger
Beskrivelse

Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
4 skv Bacon
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 tsk Olie (Olivenolie)
350 g Ærter (Bælgede ærter, men fra frost kan også bruges)
350 g fond (Grøntsagsboullion. Vi brugte en Fond du chef med kogende vand her.)
1⁄2 l Piskefløde
1 tsk Timian
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft og eddike.)
  Olie (Krydderurteolie efter smag)
2 spsk Ghee (Brug en kombination af olie og smør hvis du ikke har ghee)
Vejledning

Ærtesuppe

Start med at skære baconen i strimler og sprødsteg dem i en tør, tykbundet gryde.

Når de er sprøde, tages de op af gryden og placeres på fedtsugende papir.

Sprødt bacon

Finsnit løg, forårsløg og hvidløg og steg det i baconfedtet og lidt olivenolie. De skal steges bløde og gyldne, men ikke tage farve.

Tilsæt ærter, timian og grønsagsbouillonen.

Lad det koge i 8-10 minutter og tilsæt fløden.

Blend suppen, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden.

Hvis du synes at den er for grov, så kan du sigte suppen, men vi kan godt lide at der er lidt bid.

Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.

 

Kammuslinger

Vi bruger normalt 2 kammuslinger pr. person til en ret. Sørg for at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i gang. 

Det bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at sprænge dem en smule før stegningen. 20 minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.

Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule smagsneutral olie. Læg kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder, for derefter at tilsætte smør eller ghee. Det er vigtigt at der er lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at kunne få en stegeskorpe. 

Steg videre på dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30 sekunder mere på den anden side i mens du øser den varme smør/ghee op over dem.

Drys dem med en god flagesalt og server straks.

Kammusling

 

Servering

Server suppen med bacon, frisk persille, urteolie og brødcroutoner.

Ærtesuppe

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Bacon
Artikel
Redaktion