fbpx Stegt kyllingebryst ✅🐣 | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt kyllingebryst

Stegt kyllingebryst
Underrubrik
Serveret med ris, sovs og rødkål
Beskrivelse

Stegte kyllingebrystfileter er noget vi danskere elsker. Ofte har de desværre en tendens til at blive tørstegte og kedelige. Vi giver dig en opskrift og tips- og tricks til at ramme plet med stegningen.

Kødet serveres med en brun sovs, ris og rødkål. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Stegt kyllingebryst)
2 Kyllingebryst (De vejede cirka 450 gram tilsammen.)
10 g Smør
  Krydderier (Salt og peber)
  Opskriftsgruppe (Kyllingesovs)
10 g Smør
1 spsk Hvedemel
5 dl Hønsefond (Eller brug en bouillonterning eller Fond du Chef Chicken med vand)
1⁄2 dl Fløde
  Krydderier (Salt. peber, eddike, sukker og citronsaft)
  Opskriftsgruppe (Ris)
2 1⁄2 dl Ris (Basmati)
5 dl Vand
1 knsp Salt
Vejledning

Stegt kyllingebryst

En af nøglerne til at få succes med at stege kød gererelt er at tage det ud minimum 30 minutter før det skal tilberedes. Kød har en tendens til nærmest at blive "kogt" hvis det kommer for koldt på panden.

Tør kødet grundigt og krydr med salt og peber.

Når jeg steger kylling, så gør jeg det ved relativ høj varme. Min induktionskogeplade står op 11 ud af 14 hele vejen igennem stegningen.

Smelt smørret på panden og når det bruser kommes kødet på. 

Mine kyllingebrystfileter var ret store, så de fik 7 minutter på hver side uden at blive vendt i mellemtiden.

Efter de 14 minutter blev de taget af panden, der fik en 1/2 dl kogende vand på sig, så stegefedtet lige kunne blive optaget. Væsken blev herefter brugt i sovsen.

Herefter fik de lov til at hvile 2 minutter og skåret i skiver.

Til sidst blev de krydret med en flagesalt og de var klar til servering.

 

Kyllingesovs

Denne sovs er lavet som en opbagt sovs. Jeg synes at det er lettere at styre sovsen tykkelse når man bruger en opbagning frem for en meljævning.

Smelt smør i en kasserolle ved høj varme og tilsæt mel under piskning. Når massen blevet til en slag smørbolle, så tilsæt 1 dl af fonden.

Skru lidt ned for blusset til middel varme. Pisk det godt ud og fortsæt med 1 dl ad gangen.

Fortsæt med resten af fonden på den måde og tilsæt så fløden. 

Hvis du vil have en lidt mere brun sovs, så tilsæt kulør.

Tilsæt til sidst væsken med vandet fra panden med kylling og skru op så det lige koger i 1 minut.

Smag til med salt, peber, citronsaft, eddike og sukker.

Server straks.

 

Ris

Vi har en Quooker (kogende vandhane), så måden vi laver ris på er ret simpel. Først fyldes et krus (cirka 2,5 dl) med basmati ris og en smule salt hvorefter det ryger i en kasserolle. 
Herefter fyldes kruset 2 gange med kogende vand og kasserollen sættes på komfuret.

Risen koger i 12 minutter og derefter skal de hvile i 12 minutter mere.

Det gør vi typisk ved at slukke for blusset og lægge et viskestykke henover og til sidst låget.

Efter 12 minutters hvile, så er risene perfekte og klar til servering.

 

Servering

Server det hele samlet sammen med rødkål.

Stegt kyllingebryst

Stegt kyllingebryst

Noter

Vi har både en opskrift på almindelig rødkål her og sous vide tilberedt rødkål her.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier