fbpx Steak 🥩sandwich🥪 | opskrifter | GastroFun.dk

Steak sandwich

Steak sandwich
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. februar, 2019 - 09:33
Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker hjemmelavet steak sandwich der har fået et stort pift af luksus. Den hjemmebagte bolle er smurt i en trøffelmayonaise og kødet er pandestegt 180 dages krogmodnet Sashi AAA striploins/entrecotes.

Man kan gå i mange retninger, men i bund og grund handler det om at have en skiveskåret steak placeret mellem to ristede stykker brød sammen med dressing og salat efter smag.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
6 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
12 minutter
Ingredienser
2 Brød (Gerne flutes)
2 Entrecotes (Jeg brugte 180 dages krogmodnet Sashi AAA striploins)
1⁄2 pk Mayonnaise (Gerne en god mayo. Jeg brugte en trøffelmayo)
6 Cherrytomater (Kan erstattes af almindelige tomater)
  salat (Jeg brugte lollo bionda (krusbladet salat))
  Syltede rødløg (Eller løgmarmelade)
  Salt (Flagesalt)
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Brød og fyld

Skyl tomaterne og salaten og skær dem i mindre stykker.

Steak sandwich

Skær brødet over rist det på en brødrister. Rist gerne indersiden lidt hårdere end ydersiden, da den undgår at blive for våd så.

 

Bøf

Start med at tørre kødet af, gerne med et viskestykke. Hvis du har tiden, så tag kødet ud af køleskabet en halv time før det skal steges, så dets temperatur når at stige lidt.

Bøffen skal steges som du ønsker. Jeg vil gerne have min medium-rare og tættere på rare end medium. Tykkelsen afgør selvfølgelig hvor længe det skal steges.

Hvis kødet har en meget kraftig fedtmarmorering, så behøver man ikke fedtstof til stegningen.

Sørg for at din pande er meget varm og placer så først kun fedtsiden ned på den tørre pande og lad fedtet få lidt stegeskorpe i et lille minuts tid. Det giver fedt nok til at stege bøffen i.

Placer kødet med den ene side nedad og steg det i 2 minutter og vend kødet og giv det 2 minutter mere.

Steak sandwich

Tag kødet af panden og krydr det med salt og peber.

Lad det stå og hvile i 1-2 minutter før det skæres i tynde skiver.

Steak sandwich

 

Servering

Smør indersiderne af begge halvdele med mayo og læg salaten på underen. 

Læg kødet på og giv det evt. en smule flagesalt mere.

Tilsæt rødløg/løgmarmelade og herefter tomater. 

Sæt overdelen på og server straks.

Steak sandwich

Steak sandwich

Noter

Jeg brugte disse syltede rødløg til opskriften. De kan dog med succes erstattes af denne opskrift på løgmarmelade.

Jeg brugte denne Sashi bøf til opskriften. Du kan selvfølgelig bruge et hvilket som helst stykke oksekød som du ønsker til din steak. Det kunne være en rib-eyes, nyretap eller entrecotes.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier