fbpx ✅Stærke scotch eggs🥚 med kidneybønner | opskrifter | GastroFun.dk

Stærke scotch eggs med kidneybønner

Stærke scotch eggs med kidneybønner
Sidst ændret:
Tirsdag den 3. december, 2019 - 10:25
Beskrivelse

Lækker og vegetarudgave af Skotsk æg. Denne version er sprængfyldt med mellemøstlige krydderier og smage. 

Retten er selvfølgelig paneret og friturestegt, men kødfarsen er erstattet af en bønnefars.

Opskriften kommer fra bogen: "Bazaar - Farverig vegetarmad fra Mellemøsten", hvor forfatteren Sabrina Ghayour skriver følgende om opskriften:

"Scotch eggs er smukke og kan spises både kolde og varme. Jeg følte mig nødsaget til at lave en version uden kød, men med rigelig smag. Det eneste, du behøver at tage stilling til, er, om du helst vil have blødkogte, smilende eller hårdkogte æg."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
2 ds Kidneybønner (2 x 400 gram. drænet og skyllet)
2 tsk Gurkemeje
2 tsk Kanel (stødt)
2 tsk Chiliflager (pul biber)
2 Gulerødder (skrællet og revet groft)
1 Løg (revet - dræn og kasser saften)
15 g Dild (frisk, hakket meget fint)
8 Æg (str. M/L)
2 spsk Hvedemel (til at drysse med)
  Brød (100-125 g, hvidt og smuldret)
  Olie (vegetabilsk, til fritering)
  salt og peber (Maldon-havsalt i flager og friskkværnet sort peber)
Vejledning

Kom bønner og krydderier i en stor skål, krydr med rigelig salt og peber, og mos det så jævnt som muligt. Tilsæt gulerødder, løg og dild, og bland godt sammen med hænderne. Sæt på køl.

Hæld kogende vand i en gryde ved middelhøj varme. Vent, til vandet koger igen, og sænk forsigtigt 6 af æggene i vandet. Kog dem i 6 minutter, hvis du foretrækker dem blødkogte, eller i 8 minutter, hvis du foretrækker dem hårdkogte. Hæld vandet fra, og hold dem under den kolde hane for at stoppe kogningen. Slå skallen i stykker med en teske, når de er kolde nok til at håndtere, og pil forsigtigt æggene.

Kom mel og brødkrummer i to separate skåle. Slå de resterende 2 æg ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Tag bønneblandingen ud af køleskabet, og del den i 6 lige store portioner (jeg plejer at bruge en en vægt). Tag en portion, og tryk den flad som en bøf. Drys forsigtigt et æg med mel, placer det i midten af bønnebøffen, og fold siderne omkring ægget, til det er helt pakket ind. Rul det indpakkede i det piskede æg og derefter i brødkrummer. Sørg for at duppe brødkrummerne godt ind i bønneblandingen. Gentag med de resterende æg og resten af bønneblandingen. Kom æggene i fryseren i 20 minutter (det hjælper med at holde formen på æggene under fritering).

Hæld vegetabilsk olie på en stor, dyb stegepande eller i en gryde, til det når en dybde på cirka 7 cm. Du kan også bruge en frituregryde. Opvarm olien ved middelhøj varme, til den har nået den rette temperatur til fritering (kom lidt brødkrummer i gryden, og hvis de syder med det samme, er olien varm nok). Beklæd et fad med dobbelt lag køkkenrulle. Tag æggene ud af fryseren. Kog 2 æg ad gangen i den varme olie i 2-3 minutter, til de er gyldenbrune. Tag æggene op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrullen. Drys med lidt havsaltflager, og server med det samme.

Source

Bazaar

Opskriften stammer fra bogen: Bazaar Farverig vegetarmad fra Mellemøsten

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Couscous med ristet aubergine og gulerod
Opskrift
Forlaget Turbine