fbpx Spätzle ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Spätzle

Spätzle
Sidst ændret:
Torsdag den 31. januar, 2019 - 09:11
Beskrivelse

Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch.

Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer. Den er absolut værd at prøve, og ikke kun af nostalgiske grunde. Retten er nemlig stadig lige så velsmagende som dengang, den blev opfundet, ligesom den er et både nemt og billigt tilbehør.

Så skift risen eller kartoffelmosen ud med spätzle næste gang, der står gullasch på menuen. Vi lover dig, at du ikke bliver skuffet! 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
1 spsk Salt
1 dl Vand
5 Æg (evt. 6 - afhængig af, hvor meget væske, dejen optager. )
4 l Vand (Minimum 4 liter - kan sagtens være mere vand og en større gryde)
2 spsk Salt (Til kogning)
Vejledning

Hvedemel og salt blandes i en stor skål.

Tilsæt vand og æg og rør dejen sammen. Mængden af æg, du skal bruge, afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 æg og suppler op, til du har en tyk og lind masse.

Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog. 

Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:

1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (jernet har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses gennem jernet.  

2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.  

Spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.

De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad, efterhånden som de bliver færdige. 

Serveres f.eks. som tilbehør til en gryderet.

Spätzle

 

Spätzle

Noter

Dine spätzle kan som et alternativ serveres smørstegte inden de kommer på din tallerken. Hvis du har rester til overs, så er det er en perfekt måde at genvarme dem på. 

Se f.eks. denne video med hvordan vi lavede dem:

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier