ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spätzle

PER ASMUSSEN | 5. september 2018
Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch. Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer.

Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch.

Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer. Den er absolut værd at prøve, og ikke kun af nostalgiske grunde. Retten er nemlig stadig lige så velsmagende som dengang, den blev opfundet, ligesom den er et både nemt og billigt tilbehør.

Så skift risen eller kartoffelmosen ud med spätzle næste gang, der står gullasch på menuen. Vi lover dig, at du ikke bliver skuffet!


Antal: 4 personer

Spätzle

Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch. Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Tysk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Salt
  • 1 deciliter Vand
  • 5-6 stk. Æg afhængig af, hvor meget væske, dejen optager.
  • 4 liter Vand Minimum 4 liter - kan sagtens være mere vand og en større gryde
  • 2 spsk. Salt Til kogning

Sådan gør du

  • Hvedemel og salt blandes i en stor skål.
  • Tilsæt vand og æg og rør dejen sammen. Mængden af æg, du skal bruge, afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 æg og suppler op, til du har en tyk og lind masse.
  • Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog. 
  • Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:
  • 1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (jernet har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses gennem jernet.  
  • 2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.  
  • Spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.
  • De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad, efterhånden som de bliver færdige. 
  • Serveres f.eks. som tilbehør til en gryderet.

Noter

Dine spätzle kan som et alternativ serveres smørstegte inden de kommer på din tallerken. Hvis du har rester til overs, så er det er en perfekt måde at genvarme dem på. 
Se f.eks. denne video med hvordan vi lavede dem:

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.