fbpx Smørstegt spätzle ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Smørstegt spätzle

Smørstegt spätzle
Beskrivelse

Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch.

Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer - og den er absolut værd at prøve! Retten er nemlig et både nemt og billigt tilbehør, og så smager det bare godt.

Har du fået en rest spätzle tilovers, så prøv at stege dem let sprøde i smør før servering. Det smager super godt og er en god måde at udnytte dine rester på.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
1 spsk Salt
1 dl Vand
6 Æg (evt. 1 ekstra æg)
4 l Vand (til kogning)
2 spsk Salt (til kogevandet)
  Smør (til stegning)
Vejledning

Bland hvedemel og salt i en stor skål.

Kom vand og æg i og rør dejen sammen. Mængden af æg afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 stk. og suppler op, til du har en tyk og lind masse.

Bring en stor gryde med vand og salt i kog. 

Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:

1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (et jern der har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses igennem og ned i vandet.  

2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.  

Dine spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.

De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad. 

Spätzel kan spises, som de er, eller de kan steges i smør, hvilket gør dem lækre og sprøde.

Opvarm en pande med rigeligt smør. 

Steg dine spätzel, til de får en smule sprødhed og en let gylden overflade.

Server til gryderetter.

Smørstegt spätzle

Noter

Har du en rest spätzel, er det oplagt at smørstege dem og servere dem til enten resterne af en gryderet eller til en ny ret.

De smager dejligt stegt i smør, og du undgår madspild!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier