fbpx Sous vide lammeinderlår | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide lammeinderlår

Sous vide lammeinderlår
Beskrivelse

Den dejlige og velsmagende udskæring lammeindelår vinder utrolig meget meget tilberedningsteknikken sous vide og tørmodning.

Kødet er udskåret af 60 dages krogmodnet dansk lam og tilberedt nænsomt med sous vide teknikken bagefter.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 35 minutter
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
1 Lammeindelår (Yderlår kan sagtens også bruges. De er typisk crika 3-500 gram)
  Salt
  Peber
  Ghee (TIl stegningen. Kan erstattes af olie og smør)
Vejledning

Puds evt. overskydende sener/fedt af indelåret og rids fedtstykket.

Krydr kødet med salt og peber. Det er dansk lam, så det behøver ikke at marineres i hvidløg/timian, kødet smager godt nok i sig selv.

Vakuumpak kødet og kom det i dit sous vide/vandbad.

Tilbered kødet i 3,5 timer ved 56 grader. Da kødet er tørmodnet giver vi det altid kortere tid end almindeligt "vådmodnet" kød fra supermarkedet. Vådmodnet lammeindelår vil jeg nok tilberede i 4,5 timer ved 56-58 grader.

Tag kødet ud af vakuumposen og tør det godt af - gerne med et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Varm en pande op på fuld varme og kom enten olie eller ghee på den når den er varm. Hvis du bruger olie, så kom gerne en klat smør på sammen med kødet.

Steg kødet i 30-45 sekunder på hver side og tag det af panden. Kødet behøver ikke at hvile, det er klar til servering.

Skær det i tynde skiver og drys flagesalt henover.

Server straks.

Sous vide lammeindelår

Sous vide lammeindelår

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også