fbpx Sous vide lammeinderlår | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide lammeinderlår

Sous vide lammeinderlår
Sidst ændret:
Søndag den 21. april, 2019 - 12:09
Beskrivelse

Den dejlige og velsmagende udskæring lammeindelår vinder utrolig meget meget tilberedningsteknikken sous vide og tørmodning.

Kødet er udskåret af 60 dages krogmodnet dansk lam og tilberedt nænsomt med sous vide teknikken bagefter.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 35 minutter
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
1 Lammeindelår (Yderlår kan sagtens også bruges. De er typisk crika 3-500 gram)
  Salt
  Peber
  Ghee (TIl stegningen. Kan erstattes af olie og smør)
Vejledning

Puds evt. overskydende sener/fedt af indelåret og rids fedtstykket.

Krydr kødet med salt og peber. Det er dansk lam, så det behøver ikke at marineres i hvidløg/timian, kødet smager godt nok i sig selv.

Vakuumpak kødet og kom det i dit sous vide/vandbad.

Tilbered kødet i 3,5 timer ved 56 grader. Da kødet er tørmodnet giver vi det altid kortere tid end almindeligt "vådmodnet" kød fra supermarkedet. Vådmodnet lammeindelår vil jeg nok tilberede i 4,5 timer ved 56-58 grader.

Tag kødet ud af vakuumposen og tør det godt af - gerne med et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Varm en pande op på fuld varme og kom enten olie eller ghee på den når den er varm. Hvis du bruger olie, så kom gerne en klat smør på sammen med kødet.

Steg kødet i 30-45 sekunder på hver side og tag det af panden. Kødet behøver ikke at hvile, det er klar til servering.

Skær det i tynde skiver og drys flagesalt henover.

Server straks.

Sous vide lammeindelår

Sous vide lammeindelår

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også