fbpx ✅Sous vide hel kylling | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling
Beskrivelse

Hel kylling, tilberedt sous vide, derefter ovnstegt.

Man kan sagtens lave en hel kylling sous vide, uden at flække den eller fylde den med fars.

Man skal blot sørge for at vakuumposen fyldes med vand, så kyllingens hulrum er fyldt ud med vand og vandet omslutter kyllingen i posen.

Har du en kammervakuumpakker, så kan du nemt vakuumpakke væske. 

Har du ikke, så brug en zip-luk pose - så kan du, med lidt snilde, sagtens lukke posen, med kylling og vand i og opnå næsten samme resultat.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
6 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
6 timer, 25 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (I vakuumposen)
  Gulerødder (I vakuumposen)
  Løg (I vakuumposen)
  Hvidløg (I vakuumposen)
  Peberkorn (I vakuumposen)
  Frisk timian (I vakuumposen)
  Salt (Til ovnstegningen)
  Peber (Til ovnstegningen)
  Olivenolie (Til ovnstegningen)
  Citron (Til ovnstegningen)
  Hvidløg (Til ovnstegningen)
  Frisk timian (Til ovnstegningen)
Vejledning

Put kylling, gulerødder, løg, hvidløg, peberkorn og timian i posen.

Hæld vand i, så vandet udfylder hulrummet og dækker hele kyllingen.

Vakuumpak. 

Bemærk at du selvfølgelig kan bruger de urter, grøntsager og andre smagsgivere du måtte ønske.

Tilbered kyllingen ved 64 ºC i 6 timer.

Tag kyllingen op af posen, hæld væske ud af hulrummet og tør den godt af med køkkenrulle.

Lad den stå 10 min og tør efter igen.

-

Imens kan du tage alt væsken fra posen og hælde i en gryde.

Denne fond smager fantastisk.

Kog den op og skum urenheder væk.

Har du et osteklæde, så sigt gerne fonden igennem.

Du kan, som du kan se på billederne, opnå en utrolig ren og klar fond/suppe.

Kog yderligere ind og brug den til sovs eller undlad at koge den ind og gem den til næste gang du skal lave suppe.

-

Læg kyllingen i et ovnfast fad.

Gnub kyllingen med olivenolie, salt og peber.

Jeg valgte også at smide lidt citron, hvidløg og timian ned i fadet.

Giv kyllingen 250-270 ºC i cirka 10 minutter.

Lad herefter kyllingen hvile i 5 min, før du skærer den ud.

 

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Sous vide hel kylling

Resultat: Mørt og meget saftigt kød.

Svagt rosa i brystet og rosa ved leddene på lårene.

Virkelig god smag.

Det er ikke sidste gang 🙂

Noter

Er du nervøs for den svage rosa farve, så sæt temperaturen til 68 ºC

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også