fbpx Sous Vide Côte de Boeuf 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Sous Vide Côte de Boeuf

Sous Vide Côte de Boeuf
Underrubrik
Krogmodnet bøf, serveret med triple fried pommes frites og pisket smør
Sidst ændret:
Fredag den 19. juni, 2020 - 13:33
Beskrivelse

Côte de Boeuf - kongernes bøf. Vi benytter os af sous vide tilberedningsmetoden, for at sikre et flot og ensartet kvalitet af dette smukke stykke kød.

Kødet er dryaged/krogmodnet i 60 dage og serveres med triple fried pommes frites og pisket smør.

Côte de Boeuf er en udskæring fra oksens højreb, der i bund og grund er en oksekotelet. Da udskæringen sidder tættest på skulderen, har stykker en stor fedtmarmorering, hvilket hjælper til en god smag.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 35 minutter
Ingredienser
850 g Côte de Boeuf (Krogmodnet)
  Krydderier (Salt & Peber)
10 g Smør
  Rosmarin (Frisk. Brug en kvist eller to)
2 fed Hvidløg
200 g Smør
1 spsk Salt ((God flagesalt såsom Maldon))
1 spsk Peber ((Friskkværnet))
  Citronsaft ((Fra 1/3 af en citron))
  Krydderurter ((Estragon (kan sagtens være timian, kørvel eller bredbladet persille)))
Vejledning

Sous Vide Côte de Boeuf 

Vakuumpak bøffen og tilbered den ved 55 grader i 3,5 timer i sous vide/vandbad. Normalt vil vi tilberede denne bøf i 4,5-5 timer, men da denne bøf er krogmodnet skal den ikke have ilge så lang tid. Krogmodnet kød indeholder mindre væske og en for lang tilberedningstid vil gøre kødet tørt. 

Côte du Boeuf

Tag kødet op af vandbadet og tør det godt af med et viskestykke eller køkkenrulle.

Côte du Boeuf

Tænd en pande på høj varme og hæld olien på. 

Skold lynhurtig rosmarinkvisten i kogende vand og tør den af.

Når panden er varm, hæld olien på og derefter hvidløgene (stadig med skal på) samt rosmarinkvisten.

Krydr kødet med friskværnet peber og flagesalt og læg det på panden.

Herefter skal smørret tilsættes. 

Steg det i 30-45 sekunder og vend bøffen og giv den lige så lang tid på den anden side.

Côte du Boeuf

Bøffen er nu klar til servering.

 

Pisket smør

Sørg for at smørret har stuetemperatur, så tag det ud af køleskabet minimum 30 minutter før det skal laves (gerne 1 time).

Pisket smør

Hak krydderurten, kværn peberet og pres saften ud af citronen.

Læg smørret i en stor skål og pisk det godt igennem med et piskeris. Det tager 4-6 minutter og der skal piskes hele tiden.

Tilsæt krydderurten, peberet, saltet og citronsaften. 

Côte du Boeuf

Smørret er klar til servering. 

 

Servering

Skær den i mindre skiver på tværs og server retten med hjemmelavede pommes frites.

Côte du Boeuf

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Barbanera Rosso Toscana Ernst Organic Sangiovese/Merlot Igt:

Vinen efterlader helt tydelige indtryk af brombær og kirsebær både i duft og smag. Vinen er harmonisk med fine afrundede noter af violer og søde krydderier. Blød og frugtig i smagen med en dejlig vedholdende eftersmag.

Læs mere om vinen og køb den her

Læs også
Sous Vide Cote De Boeuf
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?

 



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Sociale medier