fbpx 🎂Sønderjysk rugbrødslagkage | opskrifter | GastroFun.dk

Sønderjysk rugbrødslagkage

Sønderjysk rugbrødslagkage
Sidst ĂŚndret:
Tirsdag den 10. marts, 2020 - 10:49
Beskrivelse

Jeg er jo en vaskeÌgte synnejye og sÌtter derfor stor pris pü de gode gamle sønderjyske klassikere. Var der nogen, der sagde medister med stuvet kül eller goed raj? De gür lige i hjertet hos mig.

Sønderjysk rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage er Ên af de sønderjyske egnsretter, der virkelig er blevet populÌr i mange andre dele af Danmark. Og det kan jeg da godt forstü, sü hurra for det! Der hvor jeg kommer fra, kalder vi det dog for brødtorte, men rugbrødslagkage er nok lidt mere sigende for resten af landet :-)

Vi har jo generelt nogle andre ord for tingene, for eksempel kalder vi det ikke "slik" men bom, og "goed raj", som jeg nÌvnte i starten, betyder "gode rüd".

Sønderjysk rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage kan müske lyde lidt underligt for nogen - for rugbrød er da ikke noget, der hører hjemme i en kage? Ork jo da! Selvom det ligger lidt tungere i maven end en "almindelig" lagkage, sü smager rugbrødslagkage bare rigtig, rigtig godt. Og nüh ja, en lagkage lavet med rugbrød, det er da nÌsten sundt, ikke?

Sønderjysk rugbrødslagkage

Fordi rugbrødslagkage er steget ret meget i popularitet, sü er der efterhünden ogsü en del opskrifter derude, men her für du altsü opskriften, som en rigtig sønderjyde ville lave den: Det vil sige med sønderjysk rugbrød, der gerne har stüet nogle dage. Sønderjysk rugbrød er et lÌkkert lyst rugbrød, der er bagt med surdej og helt uden kerner.

Man kan sagtens bage lagkagebundene og fryse dem - det gør ikke kagen mindre god.

 

Sønderjysk rugbrødslagkage opskrift

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
10 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Lagskagebunde)
400 g Sukker
250 g Rugbrød (uden kerner, gerne 4-5 dage gammelt)
2 spsk Kakao pulver
2 spsk Kartoffelmel
2 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (Lagkagefyld)
1 l Fløde (1/2 liter hvis du ikke pynter siderne af kagen)
  marmelade (solbĂŚr)
Vejledning
  1. Pisk først Ìg og sukker hvidt og skummende.

  2. Bland kakao, rugbrød, kartoffelmel og bagepulver sammen og bland det herefter i Ìggemassen.

  3. Smør tre kageforme med margarine og rasp.

  4. Fordel dejen i de tre forme.

  5. Bag bundene i en 170 grader forvarmet ovn i 20 - 25 minutter. Du kan ogsü smøre en enkelt springform pü Ø 28 centimeter og hÌlde al dejen heri. I sü fald skal den bages ved 185 grader i 50 minutter. Husk at dejen gerne mü vÌre lidt svampet.

  6. Pisk fløden til skum. Husk at stoppe piskningen lige inden, du mener, at den er ved at vÌre der. Flødeskum stür altid og bliver lidt tykkere, ogsü efter du er stoppet med at piske.

  7. Nür kagen er kold, lÌgges den sammen med solbÌrmarmelade og flødeskum: Først en lagkagebund, sü et lag solbÌrmarmelade, derefter et godt lag flødeskum. Gentag med de sidste bunde og top eventuelt det sidste lag flødeskum af med hakket chokolade.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Bedstefars skĂŚg
Opskrift
Anette
Gode rĂĽd (Goed raj)
Opskrift
Susanne
Kartoffelkage
Opskrift
Anette
Kanelkage
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Gulerodskage
Opskrift
Fattigfeinschmeckeren
Alt du skal vide om rugbrød
Artikel
Redaktion