fbpx 🔥Snobrød | opskrifter | GastroFun.dk

Snobrød

Snobrød
Beskrivelse

Snobrød. Det er fü ting, der dufter af højsommer, som kombinationen af krydret bülrøg og fersk snobrødsdej gør det.

Snobrødsdej er noget af det mest simple at røre sammen, og sü er det noget, der varmer om hjertet pü de fleste børn og barnlige sjÌle. Nür vi hører ordet 'snobrød', für mange af os nemlig associationer til sol, sommer og varme samt barnlig leg og hygge i fritidsinstitutionen - og store, tilrøgede bülpladser. Snobrød behøver dog ikke vÌre lig med etableringen af den helt store bülplads omkranset af varmesikre sten.

Denne weekend tÌndte vi op i et mediumstørrelse bülfad midt pü grÌsplÌnen, og sü var der ellers dømt sommerlig familiehygge og festlig stemning under den übne himmel og bagende sol.

Udbytte
6 Stk
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Ingredienser
25 g Smør
2 1⁄2 dl SødmĂŚlk
7 g TørgÌr (Eller en halv pakke gÌr)
2 tsk Sukker
1 tsk Salt
400 g Hvedemel
Vejledning

Find en gryde.

Smelt smørret.

HÌld sødmÌlken ned til smørret.

Find en skĂĽl og hĂŚld blandingen heri.

Rør gÌr i blandingen.

Kom de resterende ingredienser i og bland godt - hold dog lidt af melet tilbage.

I med hĂŚnderne og slĂĽ dejen sammen!

SkĂĽlen dĂŚkkes til med en viskestykke.

Stil skĂĽlen et lunt sted.

Lad dejen hĂŚve i en times tid.

Drys boret med mel.

HĂŚld den nu hĂŚvede dej ud pĂĽ bordet.

Ælt dejen grundigt igennem.

TilsĂŚt resten af melet, hvis dejen er for klĂŚg.

Del nu dejen op i seks stk.

Tril de enkelte stykker til lange, tynde pølser i ca. en underarms lÌngde.

LÌg dejpølserne pü en tallerken eller et fad og tag det med ud til ildstedet.

Find nu jeres pinde - vi brugte bambuspinde og en enkelt snobrødspind, som vi lünte af naboens kone, der er inkarneret udemenneske. Snobrødspinden bestür af et trÌskaft med en ende af metal, som snobrøddet vikles omkring. Bagningen gik helt sikkert hurtigere med snobrødspinden. 

Sørg for at holde pinden i en lige vinkel og ikke for tÌt pü kullene.

Efter cirka 10 minutter er snobrødene fÌrdigbagte og klar til at spise.

Hiv pindene ud af brødene. VÌr forsigtig med ikke at brÌnde fingrene.

Dyp for eksempel snobrødene i ketchup eller dip.

Snobrød

Noter

Hvis du skulle ende med at have dej i overskud, sü kan du sagtens trykke det fladt og grille det i et par minutter pü hver side - sü har du et lÌkkert madbrød.

Grillet brød af snobrødsdej

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Black magic kage
Artikel
Redaktion
S'mores
Opskrift
Per Asmussen