fbpx ūüĒ•ūüćęS'mores | opskrifter | GastroFun.dk

S'mores

S'mores
Beskrivelse

Smores.¬†Nemme og mundrette l√¶kkerheder af varm, smeltet skumfidus med en papirstynd karameliseret skorpe, lagt sammen med chokolade mellem to spr√łde kiks.

Ordet s'more¬†er en sammentr√¶kning af "some more". Smores stammer fra USA og Canada,¬†og opskriften p√• smores havde sin f√łrste officielle optr√¶den i 1920'erne, hvor den¬†gik under navnet "graham cracker sandwich" (grahamkiks sandwich). i 1927 blev ordet "some more" dog brugt i en opskriftsbog til pigespejdere, og sammentr√¶kningen s'more optr√•dte i en opskriftsbog i 1938.

Traditionelt set tilberedes en smore over et b√•l, men de kan nemt laves i ovnen og endda i mikrob√łlgeovnen - en stor del af hyggen og oplevelsen h√¶nger dog sammen med det at sidde sammen omkring b√•lstedet! Vi havde t√¶ndt op i b√•lfadet, og smores er en perfekt m√•de at f√• udnyttet de sidste gl√łder, for eksempel efter et omgang grillmad.¬†

Skumfiduser - eller marshmallows - i deres rene form siger mig slet intet, men s√• snart de varmes over b√•let og bliver helt bl√łde¬†og varme indeni, d√¶kket af et tyndt, karameliseret lag, s√• synger englene alts√• lidt for mig!

Selvom grahamskiksen er den "rigtige" kiks at bruge til en smore, s√• kan man sagtens slippe afsted med Mariekiks, Digestive kiks - eller noget helt tredje eller fjerde. Vi brugte selv Mariekiks, og chokoladen blev til skiver af p√•l√¶gschokolade - det var det, vi lige havde liggende, og det smagte fortrinligt! Af chokolade kan dog ogs√• bruges pladechokolade, og traditionelt set anvendes m√łrk chokolade.

Udbytte
4 Stk
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
7 minutter
Ingredienser
8 Kiks (For eksempel Mariekiks)
  Chokolade (For eksempel 4 stk p√•l√¶gschokolade)
Vejledning

Find en pind. Vi brugte bambuspinde, men en hvilken som helst (ren) pind fra haven kan bruges.

Stik pinden gennem skumfidusen, så skumfidusen sidder på spidsen af pinden.

Hold pinden i en vandret vinkel over gl√łderne. Hold god afstand mellem skumfidus og b√•let - den rister hurtigere, end man regner med!

Drej skumfidusen efterhånden som den tager farve. Skumfidusen skal ristes og have farve på alle "sider".

Tjek om skumfidusen er f√¶rdig ved at klemme den forsigtigt mellem to fingre: Overfladen skal v√¶re spr√łd, og kernen skal v√¶re forholdsvis bl√łd.

Pil forsigtigt den varme, ristede skumfidus af pinden.

Tag en kiks.

Knæk pålægschokoladen over på midten og læg skiverne på kiksen.

Placér den ristede skumfidus ovenpå chokoladen.

Læg en kiks ovenpå skumfidusen og klem din smore sammen.

Spis og nyd!

S'mores

S'mores

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Snobr√łd
Opskrift
Anette