Små kartoffelkugler i ovn

Små kartoffelkugler i ovn
Sidst ændret:
Onsdag den 6. marts, 2019 - 11:43
Beskrivelse

En lækker og anderledes måde at servere kartofler på.

Du kender sikkert de små, frosne kartoffelkugler lavet af kartoffelmos, du kan købe på frost i supermarkedet. Det er dog ikke dem, der her er tale om, men derimod lækre, hjemmelavede kartoffelkugler lavet af friske kartofler.

Server dem f.eks. som tilbehør til en steg i stedet for almindelige bagte kartofler.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
500 g Kartoffel
1⁄2 dl Olie (Smagsneutral)
  Salt
  Peber
Vejledning

Kartoflerne skrælles.

Herefter bruges et parisienne-/melonjern til at skære små kugler ud af kartoflerne.

Kuglerne placeres i en skål med vand og udvandes i 20-60 minutter (afhængig af hvor meget tid du har).

Kartoflerne ligner nu hullede schweizeroste, der skal skæres i mindre stykker. I bedste stop madspild stil, koger vi dem typisk og laver kartoffelmos af dem.

De nu udvandede kartoffelkugler kommes i en pose sammen med olie, salt og peber.

Posen rystes godt, så olien fordeles godt rundt på alle kuglerne.

Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et ildfast fad.

Tilbered dem ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter og vend dem gerne undervejs.

Små kartoffelkugler i ovn

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier