Sild med karrydressing, friteret æggeblomme og rugbrød

Indsendt af Per tir, 05/12/2017 - 16:00
Underrubrik
Sous vide sild og æggeblomme
Billede
Sild med karrydressing, friteret æggeblomme og rugbrød
Description

Vi kender alle til den søde marineret sild eller den søde stegte sild. Vi mener ikke at sild behøver at være sød for at være lækker, så vi bruger en strategi med gastrosaltning/rimning samt sous vide til at gøre det lækkert.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
3 Æg
2 Sildefilet (Fersk og umarineret)
2 skv Rugbrød
1 spsk Creme Fraiche (38 %)
3 spsk Hvedemel
3 spsk Panko (Kan også være rasp)
  krydderier (Salt, peber, sukker, citronsaft og karry)
Vejledning

Friteret æggeblomme

Tilbered æggene i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 

Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.
Slå skallen forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.

Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æg og derefter i pankoen (der har fået tilført salt og peber). 

Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde og server straks. 

Friteret æggeblomme

 

Sild sous vide

Gastrospræng/salt den rå sild i 15 minutter og skyl saltet fra.

Gastrosaltet sild

Krydr den med peber og vakuumer fisken og sous vides i 25 minutter ved 48 grader.

Sous vide sild

Fisken er klar til servering.

 

Karrydressing

Brug en stor spiskefuld creme fraiche og rør lidt salt, peber, sukker, citronsaft og en del karry i den. 

Lad det trække i 5 minutter og det er klar til servering.

 

Sprødt rugbrød

Skær 2 tynde skiver rugbrød og rist det hårdt på brødristeren til det er sprødt på begge sider. 

Noter

Er du mere til en traditionel julefrokost, så kan du se her hvordan man handler ind til den.

Sociale medier