fbpx ✅Shio Ramen🍜 | opskrifter | GastroFun.dk

Shio Ramen

Shio Ramen
Beskrivelse

Shio Ramen. Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil. Hjemmelavet ramen-æg, shio-tare suppe, kyllingeboller og for lethedens skyld blev mine kyllingebryster tilberedt sous vide.

Læs hele min opskrift her.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
2 Æg
  Soya
  Mirin
2 Bladselleri (Stængler)
2 Forårsløg (Eller 1 almindelig løg)
  Frisk ingefær (Cirka 4 cm)
2 dl Mirin
1 dl Sake
  Risvinseddike (Efter smag)
4 tsk Salt (Evt. 5 tsk. efter smag)
2 tsk Sukker (Evt. 3 tsk. efter smag)
1 spsk Soya
1 spsk Fiskesauce
2 dl Panko
2 spsk Hønsefond (Kan være mere eller mindre)
2 l Hønsefond (Jeg brugte vand og en Oscar hønsefond hertil)
  Krydderier (Barbecuekrydderi)
200 g nudler
200 g Champignon
  Tang (Nori. Efter smag)
Vejledning

Ramen-æg

(laves dagen i forvejen):
Kog æg så de er smilende. Jeg koger dem i en gryde med låg, med en lillefingernegl-mængde vand i bunden, i 6,5 minutter.

Når vandet koger, skruer jeg ned på laveste blus og starter mit ur.

Læg æggene i koldt vand derefter, og lad dem køle af.

Skræl æggene, og læg dem i en skål med en blanding af soya og mirin.

Shio Ramen

Lad dem trække i køleskabet natten over.

 

Shio tare (saltet sauce):

Skræl 1 gulerod, 2 bladselleristængler, 1 løg eller 2 forårsløg, 1 porre og ca. 4 cm. ingefær i grove stykker.

Varm smagsneutral olie, svits grønsagerne til de får farve.

Hæld kold vand på så det dækker, tilsæt et blad kombu tang (det der tørrede stykke tang på billedet), og skru ned til mellem varme.

Shio Ramen

Når vandet simrer, fisk tangen op igen og kasser det.

Shio Ramen

Tilsæt nu ca. 2 dl mirin, 1 dl sake og lidt risvinseddike.

Lad det reducere til der er ca. 3-4 dl væske tilbage, filtrer grønt fra og tilsæt 4-5 tsk salt og 2-3 tsk sukker.

Det skal være meget salt. Reduceringen tog ca. 1 time.

 

Kyllingeboller:

500 gr. hakket kyllingekød blandes med 3 finthakkede forårsløg, ca. to spsk revet ingefær, 1 spsk soya, 1 spsk fiskesauce og 2 dl panko.

Tilsæt lidt hønsefond for at give det lidt mere væde. Lad det trække i køleskabet, ligesom en frikadellefars.

Resten af retten er ret salt, så de behøver efter min mening ikke salt, men nogen vil måske tilsætte lidt salt og peber da det jo er en fars.

 

Suppe:

Kog det op på høns - jeg brugte en Oscar hønsefond.

Kog kyllingebollerne i suppen i 10-12 minutter, dræn det for at få diverse rester fra bollerne ud af væden.

Gem både suppe og boller.

 

Barbecue kyllingebryst:

2 timer ved 62 grader i sous vide, hele kyllingebryster med barbecue-krydderiblanding.

Køl det af i køleskabet og skær det i tynde skiver med en god kniv.

Svampe og forårsløg skæres i tynde skiver, spinatblade skylles.

 

Nudler

Kog nudlerne i 3-4 minutter og skyl dem evt. i koldt vand.

 

Anretning:

For hver kuvert, tag 3-4 spsk tare i bunden af en stor skål til servering.

Tilsæt nudler og evt. spinat her (jeg kom til at tilsætte dem til sidst).

Hæld suppe over, så det dækker. Anret nu forårsløg, svampe, kyllingebryst og kyllingebollerne så pænt som muligt.

Stik et stykke nori tang ned i suppen i den ene side af skålen.

Slut af med at skære æggene over og anbring dem pænt så den cremede blomme vender opad.

Top evt. forsigtigt op med mere suppe hvis der ikke er nok i, uden at ødelægge anretningen.

Serveres og spises rygende varmt.

Bonapeti!

Noter

Har du ikke en sous vide, så kan du sagtens "nøjes" med at stege kyllingekødet.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier