Semlor

Semlor
Sidst ændret:
Mandag den 8. februar, 2021 - 13:03
Beskrivelse

Søndagsbagning: Forleden lavede jeg disse semlor, som er svenske (eller norske) fastelavnsboller.

En anderledes fastelavnsbolle med kardemommeboller fyldt med mandelcreme og vaniljeskum på toppen - og de er super lækre!

Har I smagt dem før? Her får I en super lækker opskrift som kan serveres til søndagskaffen.

Sværhedsgrad
Udbytte
18 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
3 timer, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bolledej)
150 g Smør (blødt)
2 Æg
5 dl Mælk
50 g Gær
3 spsk Sukker
2 spsk Kardemomme
1 tsk Salt
13 dl Hvedemel (op til 15 dl)
  Opskriftsgruppe (Mandelcreme)
200 g Mandler (ristede i 10 minutter i ovnen på 200 grader)
1 1⁄2 dl Flormelis
3 spsk Vand
50 g Marcipan
  Opskriftsgruppe (Vaniljeskum)
500 ml Piskefløde
3 spsk Flormelis
Vejledning

Lun din mælk op og smuldr gær i. Tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme og pisk godt sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt. Riv dit smør i og bland det hele godt sammen, ælt din dej i 10 minutter til den ikke er klistret mere. Lad din dej hæve i 1,5 timer et lunt sted. Form derefter dine boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl dem med æg eller mælk og Bag dem i ovnen på 200 grader i ovnen i cirka 15-20 minutter indtil de er gyldne.

Imens laver du din mandelcreme. Først blender du dine afkølede ristede mandler til en fin mel. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til du får en cremet mandelmasse. Læg det i en sprøjtepose.

Klip en trekant i dine boller og tag toppen af. Udhul dine boller og fjern noget af fyldet så der er plads til mandelcremen. Fyld mandelcreme i bollen. Pisk din fløde, flormelis og vanilje til en skum og kom i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt vaniljeskummen på toppen og læg din udskårne trekant på toppen. Drys med lidt flormelis og server

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier