fbpx 🍷Sauce Bordelaise | opskrifter | GastroFun.dk

Sauce Bordelaise

Sauce Bordelaise
Beskrivelse

Med sin intense, fyldige smag er Sauce Bordelaise en klassiker i det franske køkken! Selv et par drüber af denne rødvinssauce giver en helt ny smagsoplevelse til den mest simple okseudskÌring - og sü akkompagnerer den en god rÜsti eller stegte kartofler pü nÌsten magisk vis.

Navnet, Bordelaise, dÌkker over garniturer eller saucer, hvis hovedelement er vin. Kvaliteten af din sauce bordelaise afhÌnger af netop rødvinen, du bruger, og det er en god tommelfingerregel aldrig at bruge en vin, du ikke ville drikke.

En traditionel Sauce Bordelaise indeholder - foruden rødvin - ogsü smør, skalotteløg, fond, krydderurter og marv. Her prÌsenterer vi opskriften uden marv.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
2 Skalotteløg (2-3 afhÌngigt af størrelsen)
2 dl Rødvin (Eller portvin)
1 dl Portvin
25 g Smør (Koldt)
3 Frisk timian (3 stilke)
5 Peberkorn (5 stk.)
3 dl Oksefond (Jeg brugte en Oscar kalvefond)
3 dl Vand
1 fed Hvidløg (Valgfrit)
1 salt og peber (Efter smag)
2 spsk Smør (Usaltet. Til sautering)
1 Rødvinseddike (Efter smag)
Vejledning

Pil skalotteløgene, hak dem fint og knus peberkornene groft.

Kom skalotteløg, peber, laurbÌrblade, de skyllede timianstilke - og evt. hakket hvidløg - i en gryde og sautÊr i smøret pü mellemhøj varme.

TilsÌt rødvin og portvin og giv et kort opkog.

Skru ned og lad det simre indtil det er reduceret til halvdelen.

TilsÌt oksefonden langsomt under omrøring.

Kog saucen videre, men ikke for lĂŚnge - en sauce bordelaise skal vĂŚre tynd men kraftig og smagfuld.

Smag til med salt, peber, rødvinseddike og evt. lidt honning.

Sigt saucen over i en ny gryde og skru op pü høj varme.

Tag det kolde smør ud af køleskabet og skÌr det i smü tern.

Kom lidt smør i ad gangen under kraftig piskning og fortsÌt, indtil saucen har den ønskede tykkelse. 

ServĂŠr straks.

Noter

Jeg brugte usaltet smør til denne opskrift. Hvis du bruger saltet smør, sü er det vigtigt at vente med at salte, til efter saucen er jÌvnet.

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion