fbpx ūüć∑Sauce Bordelaise | opskrifter | GastroFun.dk

Sauce Bordelaise

Sauce Bordelaise
Beskrivelse

Med sin intense, fyldige smag er Sauce Bordelaise en klassiker i det franske k√łkken! Selv et par dr√•ber af denne r√łdvinssauce giver en helt ny smagsoplevelse til den mest simple okseudsk√¶ring - og s√• akkompagnerer den en god r√∂sti eller stegte kartofler p√• n√¶sten magisk vis.

Navnet, Bordelaise, d√¶kker over garniturer eller saucer, hvis hovedelement er vin.¬†Kvaliteten af din sauce bordelaise afh√¶nger af netop r√łdvinen, du bruger, og det er en god tommelfingerregel aldrig at bruge en vin, du ikke¬†ville drikke.

En¬†traditionel Sauce Bordelaise indeholder -¬†foruden r√łdvin -¬†ogs√•¬†sm√łr, skalottel√łg, fond, krydderurter og marv. Her pr√¶senterer vi opskriften uden marv.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
2 Skalottel√łg (2-3 afh√¶ngigt af st√łrrelsen)
2 dl R√łdvin (Eller portvin)
1 dl Portvin
25 g Sm√łr (Koldt)
3 Frisk timian (3 stilke)
5 Peberkorn (5 stk.)
3 dl Oksefond (Jeg brugte en Oscar kalvefond)
3 dl Vand
1 fed Hvidl√łg (Valgfrit)
1 salt og peber (Efter smag)
2 spsk Sm√łr (Usaltet. Til sautering)
1 R√łdvinseddike (Efter smag)
Vejledning

Pil skalottel√łgene, hak dem fint og knus peberkornene groft.

Kom skalottel√łg, peber,¬†laurb√¶rblade, de skyllede timianstilke - og evt. hakket hvidl√łg -¬†i en gryde og saut√©r i sm√łret p√• mellemh√łj varme.

Tils√¶t r√łdvin og portvin og giv et kort¬†opkog.

Skru ned og lad det simre indtil det er reduceret til halvdelen.

Tils√¶t oksefonden langsomt under omr√łring.

Kog saucen videre, men ikke for længe - en sauce bordelaise skal være tynd men kraftig og smagfuld.

Smag til med salt,¬†peber,¬†r√łdvinseddike og evt. lidt honning.

Sigt saucen over i en ny gryde og skru op p√• h√łj varme.

Tag det kolde sm√łr ud af k√łleskabet og sk√¶r det i sm√• tern.

Kom lidt sm√łr i ad gangen under kraftig piskning og forts√¶t, indtil saucen har den √łnskede tykkelse.¬†

Servér straks.

Noter

Jeg brugte usaltet sm√łr til denne opskrift. Hvis du bruger saltet sm√łr, s√• er det vigtigt at vente med at salte, til efter saucen er j√¶vnet.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion