fbpx ✅Samosas🥟 | opskrifter | GastroFun.dk

Samosas

Samosas
Beskrivelse

Klassisk og dejlig samosa med ærter, løg og kartofler. 

Denne udgave er en kødfri variant og suppleres med en dejlig raita.

Retten er super god til at få en grøntsager i de mindste i familien og de sprøde trekantede puder er et hit hos de fleste.

Opskriften er en sundere version, da de tilberedes i ovnen.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. De skriver følgende om opskriften:

"Jeg bruger disse som aftensmad med ris og salat eller som en snack – selv kolde i madpakken synes mine børn, de holder. Du kan eventuelt lave fyldet, og lade dine unger folde selv."

Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (SAMOSAS)
1 Løg (lille)
3 fed Hvidløg
500 g Kartofler (kogte)
4 dl Ærter (optøede fra frost)
2 spsk Smør
  Olivenolie (lidt)
1 spsk Spidskommen (knust)
  Karry (2-3 spsk.)
  Garam Masala (1/2-1 spsk.)
  Salt
  Filodej (8 plader)
  Opskriftsgruppe (RAITA)
2 dl Yoghurt
1⁄2 Agurk (skåret i tern)
  Mynte (lidt hakkede blade)
  Spidskommen (evt.)
Vejledning

Samosa

Hak løg og hvidløg.

Mos kartoflerne fint med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en pande ved middelhøj varme.

Krydr med spidskommen, karry og garam masala, og smag fyldet til med salt.

Del hver filodejplade i 2 baner.

Pensl filodejen med smeltet smør.

Fordel fyldet på dejen nederst lidt til højre.

Fold dejen om fyldet til trekanter.

Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne og sprøde.

Det tager 15-20 minutter, men hold øje med dem.

 

Raita

Rør yoghurt med agurk, mynteblade, salt, peber og lidt olivenolie.

Smag til med spidskommen, hvis du vil.

 

Server samosaerne lune eller ved stuetemperatur.

Noter

LOUISAS TIP:

Køb filodej i supermarkedet og vær aldrig nærrig med smørret.

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pirogger med fyld
Opskrift
Redaktion
Gyoza
Opskrift
Gyldendal
Dumplings
Opskrift
Gyldendal
Vegetar lasagne
Opskrift
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion