fbpx ūü•ó‚úÖSalat med r√łd spidsk√•l, ristet gr√łnk√•l, syltede traneb√¶r og valn√łdder | opskrifter | GastroFun.dk

Salat med r√łd spidsk√•l, ristet gr√łnk√•l, syltede traneb√¶r og valn√łdder

Salat med r√łd spidsk√•l, ristet gr√łnk√•l, syltede traneb√¶r og valn√łdder
Beskrivelse

Julen er ikke det tidspunkt på året, hvor vi spiser mest salat, og det er lidt ærgerligt, fordi den fede julemad har rigtig godt af et bittert og frisk modspil.

Det har jeg pr√łvet at t√¶nke ind i denne salat, som med tiden er blevet en af mine egne juleklassikere.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1⁄2 Spidsk√•l (R√łd)
1⁄2 Citronsaft (Fra en halv citron)
100 g Tranebær (Friske eller frosne)
  Gr√łnk√•l (2 blade)
  Sm√łr (Til stegningen)
1 spsk Dijonsennep
2 spsk Olie (N√łddeolie)
  Peber (Fra kv√¶rn)
Vejledning

Snit r√łd spidsk√•l fint med en skarp kniv, vend det med citronsaft og lidt salt, og lad det tr√¶kke ca. ¬Ĺ time.

Imens koges r√łrsukker, kanelstang og √¶bleeddike op i en gryde.

Når det koger, tages det af varmen og hældes over tranebærrene.

Lad traneb√¶rrene k√łle let af i lagen.

Fjerne stokken fra den skyllede gr√łnk√•l, og sk√¶r bladene i mindre stykker.

Rist gr√łnk√•len p√• panden i lidt sm√łr, og krydr med salt og peber.

Rist valn√łdder p√• en t√łr pande.

Blend 1/3 af de syltede traneb√¶r med dijonsennep og n√łddeolie, og smag til med salt og peber.

Vend den blendede traneb√¶r-vinaigrette med den r√łde spidsk√•l, og anret i bunden af et fad.

Kom de ristede gr√łnk√•lsblade, resten af traneb√¶rrene og valn√łdderne p√• toppen.
 

Noter

TIP: Top salaten med ristede p√¶rer eller √¶bler. Udskift valn√łdderne med ristede kastanjer. Brug tytteb√¶r i stedet for traneb√¶r.

Udskift r√łd spidsk√•l med savojk√•l eller almindeligt spidsk√•l.

Salaten er god til lidt fed julemad, f.eks. andesteg, fl√¶skesteg, frikadeller eller medisterp√łlse.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

K√łb bl.a. bogen her hos¬†Saxo.com.

Sværhedsgrad
Sociale medier