fbpx ✅Rugbrød med kerner | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner
Sidst ændret:
Torsdag den 19. marts, 2020 - 13:41
Beskrivelse

I denne opskrift tog jeg udgangspunkt i mit seneste kernerugbrød uden surdej for at se, hvordan jeg med nogle få justeringer kunne lave et endnu bedre rugbrød uden surdej.

Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner

Denne gang udskiftede jeg sesamfrø med hørfrø og tilføjede solsikkekerner, og så brugte jeg rugmel i stedet for almindeligt hvedemel. Og det blev til et rigtig lækkert rugbrød med masser af kerner og bid!

Rugbrød med kerner

 

Rugbrød med kerner opskrift

Sværhedsgrad
Ingredienser
20 g Gær
2 dl Vand
1 spsk Sirup (eller honning)
1 tsk Salt
100 g Rugkerner (skårne)
70 g Hørfrø
3 dl Rugmel
  Birkes
Vejledning
  1. Kog vandet på en elkedel og rør det sammen med kold kærnemælk, så det bliver en lun blanding.

  2. Rør gæren ud i blandingen, så det bliver opløst.

  3. Rør de øvrige ingredienser i, pånær rugmel og birkes.

  4. Når det er rørt sammen, tilføjes rugmel lidt ad gangen, til det får en tyk, grødet konsistens.

  5. Skålen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i en time.

  6. En brødform smørres grundigt. Min form er på 3 liter.

  7. Hæld dejen over i formen.

  8. Drys til sidst blå birkes på toppen.

  9. Formen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i én til halvanden time.

  10. Sæt brødet i en forvarmet ovn på 180 grader almindelig ovn og bag det i halvanden time. Hold øje med rugbrødet, for bagetiden afhænger i høj grad af din ovn.

  11. Det færdige rugbrød tages ud af ovnen, vendes ud på en rist, hvor det køler af.

  12. Når rugbrødet er håndvarmt, kan det skæres ud.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om rugbrød
Artikel
Redaktion
Rugbrød
Opskrift
Anette
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin