fbpx ✅Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej
Sidst ændret:
Torsdag den 19. marts, 2020 - 13:44
Beskrivelse

Mmmhhh, der er altså intet som et friskbagt brød! Herhjemme bager vi hele tiden rugbrød, fordi det bare går som, ja, varmt brød.

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej

Jeg bager for det meste med surdej, men denne gang lavede jeg et lækkert saftigt kernerugbrød helt uden surdej. Jeg fik en dejligt stor 3 liters-bageform i julegave, så den brugte jeg også.

 

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej opskrift

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej

Sværhedsgrad
Udbytte
1 rugbrød
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Hviletid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
4 timer
Ingredienser
200 ml Vand
1⁄2 l Kærnemælk
20 g Gær
1 spsk Honning
1 tsk Salt
2 dl Rugkerner (skårne)
1 1⁄2 dl Sesamfrø
300 g Hvedemel (cirka)
  Birkes (blå - til drys)
Vejledning
  1. Bring vandet i kog og hæld det i en skål med kærnemælk.
  2. Bland begge dele sammen og opløs gæren i den lune blanding. Husk at mærke efter med en finger, om det er lunt, inden du kommer gæren i.

  3. Tilsæt honning, salt, skårne rugkerner, solsikkekerner, sesamfrø og fuldkornshvedemel.

  4. Rør det hele sammen.

  5. Tilføj hvedemelet lidt ad gangen, mens du rører. Der går mellem 250 og 300 gram hvedemel til for at det bliver til en tyk, grødet blanding.

  6. Læg et klæde over skålen og stil den et lunt sted. Lad den stå her i en time.

  7. Find en brødform frem og smør den grundigt.

  8. Hæld dejen over i brødformen og drys de blå birkes udover.Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej

  9. Læg et klæde henover brødformen, stil den et lunt sted og lad det hæve i 60 - 90 minutter.

  10. Forvarm ovnen til 180 grader celsius almindelig ovn.

  11. Sæt brødformen i den forvarmede ovn og lad det bage i cirka én time og 20 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn, så husk at holde øje med det!

  12. Tag det færdigbagte rugbrød ud af ovnen, vend det ud af formen, læg et klæde over brødet og lad det afkøle på en rist.

  13. Skær først brødet ud, når det er blevet lunt.

Source

Jeg var inspireret af en opskrift fra denne side.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om rugbrød
Artikel
Redaktion
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Sund madpakke
Artikel
Redaktion
Rugbrød
Opskrift
Anette
Rugbrød uden surdej
Opskrift
Anette
Rugbrød med kerner
Opskrift
Anette