fbpx Hjemmelavet surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet surdej

Hjemmelavet surdej
Beskrivelse

Rugbrød med surdej smager dejligt og mange er bange for det der med surdej. Er det ikke noget med den skal fodres hver dag og skal på "hotel" når man ikke er hjemme selv? Nej - denne surdej har været i min familie i 5 år og er super nem at arbejde med. Hver gang vi laver surdejsrugbrød, så tager vi 300 gram til side før det kommer i ovnen, som bliver lagt i køleskabet. Her kan det holde sig i en lille måneds tid og skal ikke fodres eller lignende.

Nu har du ingen undskyldning for ikke at lave dit eget rugbrød med surdej mere.

Udbytte
300 gram
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
72 timer
Tid i alt
72 timer, 5 minutter
Ingredienser
3 dl Kærnemælk (Økologisk)
4 dl Rugmel (Groft (eller 200 gram))
1⁄2 tsk Groft salt
Vejledning

Bland kærnemælk med rugmel og salt i en skål/bøtte. 

Kom film henover skålen.

Lad det stå i 3 døgn ved stuetemperatur og herefter er den klar til brug.

Hjemmelavet surdej

Noter

Surdejen kan bl.a. bruges til disse opskrifter:
 

Kategori
Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier