fbpx Hjemmelavet surdej | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet surdej

Hjemmelavet surdej
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Rugbrød med surdej smager dejligt og mange er bange for det der med surdej. Er det ikke noget med den skal fodres hver dag og skal på "hotel" når man ikke er hjemme selv? Nej - denne surdej har været i min familie i 5 år og er super nem at arbejde med. Hver gang vi laver surdejsrugbrød, så tager vi 300 gram til side før det kommer i ovnen, som bliver lagt i køleskabet. Her kan det holde sig i en lille måneds tid og skal ikke fodres eller lignende.

Nu har du ingen undskyldning for ikke at lave dit eget rugbrød med surdej mere.

Sværhedsgrad
Udbytte
300 gram
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
72 timer
Tid i alt
72 timer, 5 minutter
Ingredienser
3 dl Kærnemælk (Økologisk)
4 dl Rugmel (Groft (eller 200 gram))
1⁄2 tsk Groft salt
Vejledning

Bland kærnemælk med rugmel og salt i en skål/bøtte. 

Kom film henover skålen.

Lad det stå i 3 døgn ved stuetemperatur og herefter er den klar til brug.

Hjemmelavet surdej

Noter

Surdejen kan bl.a. bruges til disse opskrifter:
 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Tags

Sociale medier

Kommentarer

Hej - det er rigtig gode artikler og opskrifter mm. MEEEN er det bare mig eller??? jeg har svært ved at få lavet nogle gode udskrifter hvor hele teksten kommer med på siden... det er et problem at mangle en del af opskriften på trods af at vælge mindre end 100% af det markerede. Jeg har prøvet forskellige metoder, men ingen er særlig egnede. Mon i vil hjælpe mig med dette - håber. Hav det rigtig godt og Tusind tak for jeres skønne gastrofun.dk mvh Merete Kirstein

fre, 08/02/2019 - 14:54 Permalink

Hej Merete,

Tak for dine fine ord, de varmer,

Vi har desværre ikke udviklet en udskriftsvenlig metode (det var ret dyrt), så vi valgte at prioritere en hjemmeside hvor tablet/mobiludgaven er god, så man kan stå med telefonen/tablet når man laver sin mad.

Håber at du stadig kan få en masse glæde ud af siden på trods af det :-)

Mvh
Per

fre, 08/02/2019 - 22:24 Permalink