fbpx Rugbrød med surdej 💪 | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej
Beskrivelse

Der er så mange fordele ved at bage sit eget rugbrød fyldt med kerner - det er duften, konsistensen og naturligvis en uovertruffen smag. 

Her får du opskriften på et lækkert rugbrød lavet på surdej. Smag og aroma bliver ganske enkelt rigere i et surdejsbrød end i et gærbrød. Har du ikke en surdej, der står klar til brug, så finder du her en opskrift på nem surdej.

Du kan med fordel bage flere rugbrød af gangen og fryse dem ned - så har du altid lækkert brød lige ved hånden. 

Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
46 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
47 timer, 55 minutter
Ingredienser
300 g Surdej
9 dl Vand (Lunkent)
1 spsk Groft salt
200 g Hvedemel
375 g Rugmel (Groft)
375 g Rugkerner (Knækkede)
1 Hvidtøl (Flaske)
1 spsk Honning
400 g Rugkerner
Vejledning

1. dag:

Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.

Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.

Dæk det til med et viskestykke ved stuetempereatur til dagen efter.

 

2. dag:

Tilføj hvidtøllen og lad det trænge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø og solsikkefrø.

Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til næste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.

Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir så de ikke brænder på) og stil det til hævning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.

Rugbrød

Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tænder på 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.

Brødet tages ud og lægges på en rist til afkølning.

Rugbrød

Når det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stå natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Glutenfri rugbrød med kerner
Opskrift
Lene Barner Dyg
Kurvebrød bagt på bagestål
Opskrift
Anette
Rugbrød
Opskrift
Anette

Kommentarer