fbpx ✅Rösti med stenbiderrogn | opskrifter | GastroFun.dk

Rösti med stenbiderrogn

Rösti med stenbiderrogn
Sidst ændret:
Tirsdag den 18. februar, 2020 - 11:34
Beskrivelse

Jeg ELSKER stenbiderrogn og er én af de personer, der altid glæder sig til den korte sæson med de dejlige rogn.

Rösti med stenbidderrogn

Uanset om stenbiderrogn spises i en salat eller som en forret, så er kombinationen af rødløg, creme fraiche og de salte rogn altid et sikkert hit.

Her serverede jeg dem ovenpå rösti af kartoffel i stedet for klassikeren med blinis, og det var simpelthen så lækkert. Og så så det også flot ud.

 

Rösti med stenbiderrogn opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Rösti)
1 Løg
1 Æg
  Olie (til stegningen)
  Opskriftsgruppe (Creme Fraiche Dressing)
1 dl Creme Fraiche (18 % - men gerne 38 %)
1⁄2 Rødløg (finthakket)
3 spsk Purløg (finthakket)
  Opskriftsgruppe (Topping)
100 g Stenbiderrogn (renset)
  Salt (fint)
Vejledning
  1. Salt stenbidderrognen og sæt den på køl i minimum 30 minutter.

  2. Bland creme fraiche, hakket rødløg og purløg i en skål og smag til med salt og peber.

  3. Riv kartofler og løg på den grove side af rivejernet og pres væden ud af kartoflerne og løgene gennem et klæde.

  4. Rør kartofler og løg sammen med et æg og tilsæt rigeligt med salt og peber.

  5. Læg klatter af röstimassen på en varm pande med rigeligt olie.

  6. Steg röstierne til de er gyldne - cirka 3 minutter på begge sider.

  7. Skyl og slyng spinatbladene, nip gerne stænglen af.

  8. Saml din servering: Først rösti, så spinat, cremefraiche og stenbidderrogn, afpyntet med lidt finthakket rødløg og purløg.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Salte blinis med stenbiderrogn
Opskrift
Redaktion
Hvad skal man spise i februar?
Artikel
Redaktion
Salat med stenbiderrogn
Opskrift
Anne Mette Autzen
Stenbiderrogn med pocheret æg
Opskrift
Anne Mette Autzen
Pommes Rösti
Opskrift
Anette
Hvad skal man spise i marts?
Artikel
Redaktion