fbpx Risengrød sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Risengrød sous vide

Risengrød sous vide
Beskrivelse

Næsten alle danskernes yndlingsgrød er risengrød. Problemet er bare at det er tidskrævende at lave, svært at lave uden at man skal stå og røre i det hele tiden.

Her har vi et alternativ hvor grøden laves ved hjælp af sous vide teknikken.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 l Sødmælk
3 1⁄2 g Salt
175 g Grødris
Vejledning

Start med at blande alle ingredienserne sammen i en vakuumpose.

Vakuumpak posen som du plejer hvis du har en kammervakuumpakker. 

Hvis du "kun" har en normal vakuumpakker, så vil du ikke kunne vakuumpakke den som man plejer. Da der er væske i blandingen, vil maskinen prøve at suge det hele ud og det er et svineri. 

Måden du lykkedes med at forsegle posen er følgende:
 

Det er en fordel at være to personer til processen.

Placer din vakuumpakker tæt på bordpladens kant og lad posen hænge ud over kanten. Pres stille og roligt luften ud af posen og forsegl den. Den er på den måde ikke vakuumeret, men det gør ikke noget. Det er bare vigtigt at få mest muligt at luften, så den ikke svømmer på overfladen.

Læg posen ned i din sous vide/vandbad og tilbered det i 2,5 timer ved 85 grader. 

Den passer desværre ikke helt sig selv, du skal lige massere den et par gange (hver 30-45. minut), så du får rørt i den. Det er vigtigt for risenes sugeevne. Det kan du gøre ved at tage den op af det meget varme vand eller bruge en grydeske til det.

Efter de 2,5 timer tages den op og hældes i en gryde/beholder. Her skal den lige stå og sætte sig - gerne en time eller to.

Server med kanelsukker og en smørklat.

Noter

Hvis du skal bruge din risengrød til risalamande, så fjern 2 gram salt og tilsæt en vaniljestang til posen.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier